hits

Kristin.blogg.no

Disse headerne kan du lage i Paint!

 • Publisert: 08.04.2017, 21:03
 • Kategori: Kreativitet
 • Her kommer siste runde med headere i denne omgang, og de er laget til afebruarygirlsthoughts. Jeg fikk en mail av henne med litt bilder, og en fargeskala som jeg etterhvert hadde null respekt for. Hun ønsket seg nemlig grått, svart og hvitt, og det samstemte litt lite med den bloggeren jeg har lest en del av. Så da var jeg ulydig - og laget headere med utgangspunkt i fargetonene i bildene hennes. 

  Grunnen til at jeg har laget alle disse headerne i Paint, er for å vise deg at hvem som helst kan lage en header, selv uten kompliserte programmer. Har du aldri brukt Paint, eller aldri tenkt på å gjøre det før, kan jeg anbefale Lag din egen header i Paint! 10 lure tips.

   Afebruarygirlsthoughts har i dag blitt til afebruarygirl, men jeg endrer ikke alle headerene i dette innlegget - du ser ideene likevel om navnet nå har blitt kortere og lettere å huske, sant?

  London vibe

  Denne dama er veldig glad i London, og ganske tøff til vanlig også, tror jeg - sjekk bare ut den kule, nye hårfargen. Dette bildet er helt fantastisk - det er mye som skjer, masse storbyvibber, og en spennende fargesammensetning. Spesielt likte jeg kontrasten mellom London Eye og den åpne, matte porten i forgrunnen.

  For å gjøre headeren enda litt mer urban, velger jeg å kutte den slik: 

  Jeg elliminerer den rolige himmelen, og tar utgangspunkt i høyden på porten til venstre, for å gjøre storbyfølelsen skarpere. Fargene i den gjennomsiktige stripen er tatt fra bildet, slik at nyansene stemmer, og jeg velger en font med bare store bokstaver. Dette gjør jeg i og med at dette bloggnavnet er såpass langt at fonten må være ryddig, og lesbar. Dette er spesielt i headere der det skjer såpass mye, men fonten ble også valgt fordi den komplimenterer det rå bybildet.

  Kattepus/pusekatt

  Egentlig litt vittig at vi bruker dem om hverandre sånn, synes du ikke?

  Uansett, utgangspunktet her var dette fine bildet av pus.

  Den normale tilnærmingen til oppgaven ville sett ca sånn ut som bildet under, men jeg har lyst til å vise deg hva som skjer med bildet dersom du velger en annen beskjæring.

  Her ser du et annet utsnitt - og et utsnitt som får deg til å stoppe opp og tenke. Er det første gang du tilfeldig klikker inn på bloggen, vil du mest sannsynlig stoppe opp og lese bloggnavnet. Det er slett ikke sikkert du hadde gjort på den over. Selv om pus er noe redusert, ser en fortsatt at det er en katt, og blir kanskje enda mer nyskjerrig på dens historie? Fargene er igjen hentet direkte fra bildet, for å unngå nyansekræsj.

  Kan også hive på et bilde, om man ønsker det.

  Treet i svingen

  Siste headere for denne runden tar utgangspunkt i dette bildet. Hvem sier at du ikke kan stjele elementer til bakgrunn og rotere dem en kvart runde?

  Eller rett og slett kutte vekk den mest åpenbart headervennlige, øvre delen og likevel få et godt uttrykk:


  Den grålige effekten på den siste her er gjort ved å legge et markeringstusjrektangel over hele bildet, det er ikke bearbeidet i noe annet program. 


  Tips om beskjæring:

  • Se etter S eller C-formasjoner. F.eks veien i bildet av treet, går i en C-form. Dette er noe som automatisk drar leseren inn i bildet og skaper perspektiv.
  • Tenk på fargebruk.
  • Tenk på hva du selv ville stoppet opp for. Hva kan være uvanlig og unikt med dette?
  • Ikke vær redd for å klippe litt og være litt gal. Liker du det ikke, starter du bare på nytt.
  • Du trenger ikke alltid ha med hele tingen, selv om det er mest vanlig.
  • Tenk gjerne på å plassere elementer i det gyldne snitt.

  Det var siste runde med headere for denne gang, noen litt ekstra ekstreme for å vise et eksempel. (Sorry pus) Håper jeg har klart å vise deg litt om mulighetene beskjæring gir. 

   

  Hva synes du om headerne til afebruarygirl?

   

  Trykk på bildet for å lese mer tradisjonelle headere laget i paint.
  Trykk på bildet for å lese om helt personlige headere laget i paint.

  Har du meldt deg på påskekonkurransen min, der du kan vinne en header laget i paint?


  #header #paintheader #paint #forslag #tips #diy 

 • Publisert: 08.04.2017, 21:03
 • Kategori: Kreativitet
 • 16 kommentarer
 • 16 kommentarer

  EtVennligPuff

  08.04.2017 kl.21:19

  Du er bare så vanvittig flink Kristin! ;-) Mange nydelige headere her. Jeg ser hun har valgt den nederste, som ER veldig fin! Men nå har hun jo flere fine å velge i her.. ;-)

  Burde jobbet med dette du, og mye annet..! <3 (du kan og er flink til så mye)

  Kristin

  08.04.2017 kl.22:48

  EtVennligPuff: Tusen takk :) Ja, hadde vært moro å jobbe med noe mer kreativt, men hva skulle en hatt som hobby da? Være radiograf? ;)

  Søtmonsen :))

  08.04.2017 kl.21:19

  Så fine tips ^^ Har prøvd meg litt selv, lagde den jeg har i dag selv :P Men er så dårlig på dette med design og sette inn stor og hele headere og sånt ;o

  Kristin

  08.04.2017 kl.22:51

  Søtmonsen ): Takk :) Det kommer med trening - så det er bare å prøve seg frem. Hvis en skal jobbe med så mange bilder, kan det faktisk være lurt å ha flere Paintdokumenter oppe samtidig også, så kan en justere størrelser og klippe/lime litt i flere dokumenter før en setter det sammen til slutt. Den du har i dag er jo slett ikke dum den da :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  08.04.2017 kl.21:32

  Her var det mange flotte forskjellige header ja..jeg likte best det hvor katten er "kappet" og bildet av henne er med..men alle hadde noe ved seg! Mye flotte tips du har!! herlig! takk!

  Kristin

  08.04.2017 kl.22:53

  dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :9 Ja, dette synes jo jeg er latterlig moro da vettu, å få leke med andres bilder :) Så moro at du likte katteheaderne, de likte jeg også best :)

  A February Girl

  08.04.2017 kl.22:21

  Først av alt, jeg digger de, og jeg digger deg! Det er så moro å høre(lese) hva du ser kontra hva jeg ser - noe som igjen viser at du virkelig har snøring på hva du driver med :-D Det er moro å se hva man kan få til gjennom et "enkelt" program som paint :)

  Kristin

  08.04.2017 kl.22:54

  A February Girl: Fine du :) Vi ser nok alle forskjellige ting, så det jeg ser er ingen fasit, men jeg prøver i alle fall å ha en grunn for å gjøre ting :) Ja, en trenger ikke begynne i det avanserte, en kan kanskje heller flytte over dit når en ser at en trenger flere muligheter.

  Charlotte

  09.04.2017 kl.00:06

  kjempefine :)

  Kristin

  09.04.2017 kl.12:50

  Charlotte: Tusen takk :) Håper du har en kjempefin start på påskeuken :)

  mammaglede

  09.04.2017 kl.00:08

  Så utrolig fine tips til hvordan man kan tenke kreativt når man jobber med bilder i headere, slik du har gjort på disse! Likte katteheaderen med det lille bildet av a february girl veldig godt! :-))

  Kristin

  09.04.2017 kl.12:52

  mammaglede: Tusen takk! Ja, jeg synes også katteheaderne ble bra. Selv om pus sikkert ikke er så fornøyd med meg ;)

  spisogspar

  10.04.2017 kl.00:11

  Så flink du er! De ble kjempefine! Jeg har lyst å bli flinkere på data :))

  Kristin

  10.04.2017 kl.22:25

  spisogspar: Tusen takk ;) Det blir du hvis du bestemmer deg for det, med litt trening. :)

  Marie Gjernes

  14.04.2017 kl.16:25

  Så mange stilige versjoner! :)

  Kristin

  14.04.2017 kl.21:29

  Marie Gjernes: Tusen takk :) Det er skikkelig gøy når en får frie tøyler og mulighet til å leke seg litt :) Håper du har en fin-fin påskeaften :)

  Skriv en ny kommentar