hits

Kristin.blogg.no

Blogg.no er full av forglemmelige headere!

 • Publisert: 08.04.2017, 15:25
 • Kategori: Kreativitet
 • Du tenker kanskje at det er rimelig frekt av meg å påstå, men hvor mange headere husker du skikkelig godt? Og nå snakker jeg ikke om samarbeidsbloggere eller toppbloggere med rådgivere og et team som hjelper dem. Jeg mener de andre, eller kanskje jeg bør si oss andre, hvor mange av våre headere husker du? Jeg tør påstå at det er alt for få.

  En av utfordringene du står ovenfor som blogger, er at du gjerne vil være både unik og lite A4, men helst innenfor kjente og trygge rammer. Derfor ser du kanskje til toppbloggere og andre stilikoner, og prøver å gjøre noe som ligner. Og da blir det det. Noe som ligner altså. Og ikke noe unikt og spennende som representerer akkurat din blogg.

  Du kan ikke stikke deg ut og gli inn i mengden samtidig. Du må faktisk velge!

  Audience Watching 3-D Movie
  Licensed from: moodboard / yayimages.com


  Hvem er det som snakker?

  Hvem er jeg til å snakke, jeg har jo ikke en gang et fancy design eller spesielt mange egne bilder på bloggen, tenker du kanskje. Vel, jeg har ingen mastergrad i headere , er ingen designer og er ingen fantastisk fotograf, men jeg har noe annet som er kjekt å ha:

  • Jeg har vært prosjektleder for et fotoprosjekt i to år, og deltok i en eller annen grad på de fleste av kursene vi satte opp.
  • Jeg har holdt kurs i makrofotografering, portrettfotografering, actionfotografering og landskapsfotografering. Disse kursene har vært fokusert på motivoppbygging, kreativ fotografering og det å finne motivene - men ikke ISO og alt det tekniske. Det er ikke der jeg er god.
  • Jeg kan mye om kunsthistoriske virkemidler, bildeanalyse, utsnitt og komposisjon, og har både kurs, videregåendefag og studiepoeng innen feltet.
  • Jeg er flink til å finne sammenhenger og se nye muligheter.
  • Jeg er flink til å trekke ut hva som er unikt med en blogg, og kan beskrive hvorfor jeg mener det.
  • Jeg er, selv om det er litt unorsk å skryte av det, ekstremt kreativ.   

  Så hva mener jeg er en god header?

  En god header er en header som sier noe om deg og bloggen din, gir leseren en slags følelse, eller en spennende header som legger seg på minnet. En god header dras øynene dine til når du åpner fanen, og gir deg lyst til å se mer.

  Det handler faktisk like mye om komposisjon og hvilke valg man gjør underveis, som hvilket bilde man velger. Jeg har sett mange eksempler der fantastiske bilder blir svært forglemmelige og kjedelig headere. 

  Header ut fra disse bildene.

  Senere i kveld skal jeg vise deg hvilke headere jeg laget til afebruarygirlsthoughts med utgangspunkt i bildene under. Du kan jo tenke litt på hva du hadde laget, så kan vi se om vi tenker likt?

  Grunnen til at jeg skulle lage header til henne, var at hun meldte sin interesse som prøvekanin under dette innlegget. Jeg har valgt å lage "prøvekaninheaderne" i Paint for å vise deg at du trenger ikke all verdens programmer for å få til noe som kan brukes. De fleste kan lage sin egen header!

  Jeg har satt i gang en påskekonkurranse, der en av de mulige premiene er nettopp en header. Vinnerne trekkes påskeaften, så meld deg gjerne på her.

  Vil du forresten se headerne til de andre prøvekaninene, ligger de her:

  #header #tips #forglemmelig #komposisjon #konkurranse #vinn #paaske #paint #paintheadere

 • Publisert: 08.04.2017, 15:25
 • Kategori: Kreativitet
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  Victoria Larsen

  08.04.2017 kl.15:28

  Jeg ønsker deg en fin lørdag :-)

  Kristin

  08.04.2017 kl.21:25

  Victoria Larsen: Takk det samme :)

  a februarygirl's thoughts

  08.04.2017 kl.17:55

  Selv om du ikke har en mastergrad, kan du mye, og vet du mye, og det kommer man langt med :-D Har nå lagt til en av headerne du har laget, og er super fornøyd :-D Tenkte jeg skulle prøve meg selv litt senere i kveld (ikke mye lesing på tapeten i kveld nei :-p). Håper du har en fin lørdag :)

  Kristin

  08.04.2017 kl.21:25

  a februarygirl's thoughts: Lesing på lørdagskvelder er kun i nøden ja ;) Mye morsommere å styre med andre ting :)

  frodith

  08.04.2017 kl.19:32

  Min header er hvertfall uforglemmelig vil jeg påstå :-D OG kanskje den fineste noen har sett :-) Tror du ikke :-) Jeg synes hvertfall det :-)

  Kristin

  08.04.2017 kl.21:26

  frodith: Den kunne ikke vært på noen annen blogg enn din, og det er litt av poenget ;) En kan ikke lage noe som kunne passet inn overalt - det er rett og slett ikke vits. Jeg synes den er kjempekul, men er nok litt inhabil ;)

  mammaglede

  08.04.2017 kl.19:38

  Jeg gleder meg til å se flere headere du lager Kristin! Det er veldig spennende og morsomt å se hva andre lager når de er i det kreative hjørnet. :-))

  Håper du får en kjempe fin helg og påskefeiring!

  Kristin

  08.04.2017 kl.21:27

  mammaglede: Så hyggelig å høre! Håper på det samme til dere, med finvær og fine familieturer :)

  stavangerinmyheart

  08.04.2017 kl.19:48

  Tusen takk for informasjon.... nå har jeg funnet hva jeg skal ha.... en gang - har det i hodet ... hihi:) Dette var veldig nyttig siden vi tenker ofte veien som toppbloggerne har. Det er mange like, og det er jo så viktig å være unik:))))

  Kristin

  08.04.2017 kl.21:28

  stavangerinmyheart: Så moro! Det er litt kult når en får bestemt seg for hva en skal ha. Selv har jeg ikke funnet den helt gode ideen for min egen enda, så den er litt nedprioritert pr nå. Vi får se når inspirasjonen slår til ;) Unik er tross alt 5 ganger kulere enn lik ;)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  08.04.2017 kl.19:57

  Sikkert mye riktig dette..og det er bra man har tro på seg selv..Det kommer man langt med..Tror nok mange stopper opp i header laging pga de ikke skjønner hvordan man gjøre det..så de som klarer det..bør jo følge med på dine innlegg..og lære..Du er jo veldig snill som tar deg tid til å prøve å lære oss! så takk for det!! ha en god kveld!

  Kristin

  08.04.2017 kl.21:29

  dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg liker godt å lære bort, så det er bare hyggelig :) Håper du har en kjempefin kveld også :)

  Skriv en ny kommentar