hits

Kristin.blogg.no

Tips: spørreundersøkelser i blogg med Surveymonkey

 • Publisert: 07.04.2017, 08:47
 • Kategori: Bloggtips
 • En holder vel det en har lovet? Vel, jeg har lovet et tipsinnlegg om spørreundersøkelser fra Surveymonkey i dag, så her er det!

  Jeg har jo, som du kanskje har sett, brukt en del ulike typer spørreundersøkelser i bloggen min nå i det siste, og tiden har kommet for å oppfordre deg til å gjøre det samme. Opinionstage og Surveymonkey er de to sidene jeg har brukt til å lage innholdet, og i dette innlegget skal vi snakke om Surveymonkey. Vil du vite mer om Opinionstage skrev jeg om det forrige fredag.

  Hva er surveymonkey?

  Surveymonkey er en nettside som lar deg innhente statistisk informasjon på nett. Du kan lage mange forskjellige spørreundersøkelser, brukerundersøkelser og quizer, og har tilgang til gode analyser i etterkant. Du kan registrere deg gratis på Surveymonkey, og har, som i de fleste tilfeller med gratis ting på nett, da tilgang til basistjenestene. Du kan også her oppgradere til en proffere versjon, om det er ønskelig. Jeg har kun gratisversjonen.

  Føler også her det er på sin plass å informere om gode mengder reklame på e-post, så den dedikerte mailen jeg har snakket om tidligere, kan definitivt anbefales.

  Quiz against blue arrows pointing
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Hvilke muligheter har du med surveymonkey?

  Surveymonkey fungerer eksepsjonelt bra dersom du ønsker litt store spørreundersøkelser i bloggen din, som her , der jeg spurte forbipasserende om de kunne fortelle litt om bloggen sin. Du kan også lage mindre meningsmålinger, som nederst i innlegget her.

  Fordi så mange ønsket å svare, tusen takk til dere yndige og staute folk, kan jeg vise dere litt hvordan analyseverktøyet ser ut.

  Ved å trykke på de mørke pilene, har du en realtids oversikt over alle dine undersøkelser, med enkle snarveier til utforming, innhenting, analyser og mulighet for deling. Undersøkelsene embeddes enkelt inn i bloggen din via innliming av en HTML-kode, og kan på denne måten brukes flere steder. 

  For å lage en ny undersøkelse, bruker du bare knappen oppe til høyre, markert med lys pil.  Analysen på akkurat min undersøkelse, vil se sånn ut - der har du tilgang til et sammendrag av svarene, som ringet rundt, og kan også gå inn og se de ulike, individuelle svarskjemaene.

  Du kan lage spørreundersøkelser i mange ulike utforminger, jeg har foreløpig prøvd vanlig skalaspørsmål med svaralternativer som avdekker hvor enig man er i utsagn, og stjernerangering. Det fungerer bra, og jeg gleder meg til å teste flere av de mulighetene Surveymonkey har fremover. Det er et veldig spennende verktøy!

  Avslutningsvis om Surveymonkey

  Mange vil sikkert se det som en kjempefordel at nettsiden kan velges norskspråklig. Og jeg synes i alle fall det er en fordel at etter jeg registrerte meg, ser jeg i større utstrekning reklame for Surveymonkey rundt på bloggene på blogg.no, i stedet for rynkereklamen vi alle er så glade i.

   

  Har du prøvd Surveymonkey?

   

  Lære mer? Test gjerne min nye direkteknapp:

  #surveymonkey #tips #bloggtips #anbefaling #anbefales

 • Publisert: 07.04.2017, 08:47
 • Kategori: Bloggtips
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  stavangerinmyheart

  07.04.2017 kl.08:58

  Takk for tips:))) Spennende å følge deg :) Ønsker deg en flott fredag.

  Kristin

  07.04.2017 kl.15:07

  stavangerinmyheart: Bare hyggelig, og veldig stas at du liker det :) Håper du får en kjempefin helg, og at været hos deg ligner været her. For her er det SOOOOOL og blå himmel :)

  Victoria Larsen

  07.04.2017 kl.09:05

  Kjekt innlegg :)

  Kristin

  07.04.2017 kl.15:08

  Victoria Larsen: Så moro å høre :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  07.04.2017 kl.17:26

  flott tips til de som skjønner sånne ting..hihih..

  Kristin

  07.04.2017 kl.23:22

  dvergpinschere i mitt hjerte: hehe, ja, det er ikke alt som passer til alle, sånn er det bare :)

  Skriv en ny kommentar