hits

Kristin.blogg.no

Disse headerne er laget i paint!

 • Publisert: 05.04.2017, 20:25
 • Kategori: Kreativitet
 • I går ba jeg om noen frivillige prøvekaniner for å få vist deg litt av det som går an å lage i noe så simpelt som paint. Vel, her kommer resultatet. Jeg skal vise deg to forskjellige bloggere, og ulike uttrykk. Dette innlegget er laget for å forhåpentligvis inspirere deg til å lage din egen header.

  PS: Alle headerne har fått en svart ramme i dette innlegget, for å skille dem fra hverandre. Denne er selvfølgelig ikke en del av "designet". 

  Med utgangspunkt i bilder

  Den første jeg fikk drodle med bildene til, var Lena som skriver jegmotverden. Hun sendte meg en håndfull svært gode bilder jeg fikk frie tøyler å leke med, så lenge det passet bloggen. Felles for bildene er et ryddig uttrykk og rolige bakgrunner som også kan brukes i headerbygging. Kanskje ikke så rart, denne jenta er en mester med fotoapparatet. Og ganske så fotogen, må jeg tilføye.

  Etter å ha sett gjennom bildene, bestemmer jeg meg for å lage noen varianter med de tre bildene over.  I bredden ca 1000 px, og høyde 350 px. Pirkejobben med denne type header, er egentlig å få utsnittet på bildene pent, og bildene like store. Deretter er det egentlig bare å sette bildene på plass. Her kan du sikte enten med øyemål eller bruke pixelreferansen, det tallet som forteller deg hvor i bildet du er, nederst til venstre. 


  Jeg anbefaler å starte med det midterste bildet, da blir det lettere å plassere de andre to. Som du ser, har headermekkeren på det siste bildet her vært litt unøyaktig med innrammingen, men du skjønner tegninga. Rammer og linjer forandrer uttrykket, så selv med enkle endringer gjør en stor forskjell. Selv et bittelite hint av farge kan også ha en stor effekt.

  Et funn av en bakgrunn

  På to av bildene jeg får tilsendt står Lena foran en betongvegg. Denne har en kjempefin look og egner seg ypperlig som bakgrunn også for en header med andre bilder, så den klippet jeg ut og brukte i denne varianten. Skyggen nede i høyre hjørne er også helt perfekt, da den er med på å dra blikket i samme retning som bildet.


  Klipp og lim

  Jegmotverden er en veldig ærlig skildring av et liv, og de neste headerne er laget med det i tankene.  Her ser en også at små, grafiske endringer gjør at uttrykket blir litt annerledes.

  Den varme gullfargen har jeg blandet i fargeredigeren, og fonten har jeg lastet ned. Utover dette er alle disse headerne laget med en helt standard versjon av paint og de funksjoner den har å tilby.

  Med utgangpunkt i tekst

  Den andre jeg fikk låne som prøvekanin, var Bente, som skriver HomeofBente. Her var premissene litt annerledes, jeg valgte å fokusere litt mer på teksten , i og med at jeg fikk vist frem litt om bilder på det første eksempelet her. Det passet også godt med Bente sine preferanser, en header i grått eller hvitt med navn og bloggnavn. 


  De to første her er den samme headeren, bare med noen få elementer lagt til. Bittelitt farge og et bilde forandrer hele headeren. Ellers er disse sentrert rundt en hjemmelaget speiling av skriften, en teknikk som gjør at du kan speile hvilken som helst skrift. Den lager du ved å beskjære teksten, høyreklikke og deretter rotere utklippet. Etterpå finjobber du litt og setter utklippet sammen med ordene skrevet en gang til. Dette kan du gjøre med eller uten hjelpelinje/horisont.


  Det er litt vanskelig å jobbe med bare tekst, så det kan innimellom lønne seg å legge til noe bittelite og subtilt, slik at det ikke ser så nakent ut. Som i eksemplene over. Det er ikke neglebitende spennende, men det gir headeren litt mer personlighet likevel. 

  Her er det bare fonten som er ekstrautstyr, resten får du til med litt trening og fomling med Paints verktøyknapper.

  Hvis du lurer på noe rundt fonter eller fargeblanding, skrev jeg om det i min ti viktigste tips for å lage header i paint tidligere i dag.

   

  Hva synes du?

  Fikk du lyst til å samarbeide med Paint og lage din neste header selv?

   

  Jeg har et par headere til på lur som jeg kanskje kan vise deg, det spørs på de nye eierne. Uansett; det jobbes med finpussen av morgendagens treningsdag i min kreative treningsleir. Kanskje vi sees?

  #header #paint #kreativitet #lage #diy #tips #bloggtips 

 • Publisert: 05.04.2017, 20:25
 • Kategori: Kreativitet
 • 30 kommentarer
 • 30 kommentarer

  frodith

  05.04.2017 kl.20:46

  Kjempefine de her også :-) Jeg er veldig DU laget min, for jeg kommer aldri til å klare å lage selv :-D Jeg har tenkte i mange år, at jeg har så mye farger ellers i bloggen min at det er ikke "så nøye" , men jammen var det moro å få ny. Og det kan jo ha mye å si for folk som titter innom første gang kanskje :-) Takk igjen :-)

  Kristin

  05.04.2017 kl.21:02

  frodith: Det vet jeg at du klarer hvis du vil, du som er paintsjefen over alle paintsjefer! 1 time trening, så hadde du vært headerspesialist :) Så gøy at du likte den, den var som nevnt utrolig morsom å lage. Gleden helt og fullt på min side. Beklager tjuvraddluskinga, men jeg ble så ivrig ;)

  Elevele

  05.04.2017 kl.20:48

  Headeren min er laget i paint. Den forrige var også det, men der blei hele bildet trykt sammen, så jeg så ut som ei kort, lubben liten sak :P ha ha.. Men jeg brøy meg fint lite og hadde denheaderen ganske lenge :P Nå er headeren "normal" i forhold til størrelse i alle fall :)

  Kristin

  05.04.2017 kl.21:04

  Elevele: Hahaha, ja det er fort gjort å gjøre seg litt sånn "tivolispeilhus"-person hvis en trykker en gang for mye eller lite. Men det gjør ikke så mye. Kult at din også er laget i paint! Jeg synes paint er helt awesome, og bruker det latterlig mye etter at jeg begynte med blogging. Vi hadde vel et sånn kjærleiksforhold da jeg var yngre, men gammel kjærlighet ruster aldri.

  Victoria Larsen

  05.04.2017 kl.20:57

  Så fine :)

  Kristin

  05.04.2017 kl.21:04

  Victoria Larsen: Tusen takk :)

  a februarygirl's thoughts

  05.04.2017 kl.21:09

  Har du laget de i paint? Skjønner at jeg virkelig er lost når det kommer til paint :-p Har så lyst til å prøve, men har sjelden tålmodighet til å sitte med sånt :-p Lager du headere til andre? De ble drit stilige :-D

  Kristin

  05.04.2017 kl.21:13

  a februarygirl's thoughts: Jepp. Laget et tipsinnlegg tidligere i dag, så det er bare å sette seg ned og prøve. Det er ikke så kjempevanskelig når en først har kommet i gang. Jeg har ingen stor karriere som headerdesigner foreløpig, jeg har laget alle mine egne, disse to, samt til Toini og frodith da de meldte seg på som prøvekaniner. (Disse to kommer det om i et senere innlegg, da jeg ikke hadde fått "klarert" bruken av dem da innlegget ble skrevet). Det er igrunnen det ;) Men lovlig moro å drive med, så skal aldri si aldri ;)

  mammaglede

  05.04.2017 kl.21:19

  Så fine headere!

  Morsomt at du lagde et blogginnlegg om å lage header i paint, jeg lagde en ny header på paint 2 til bloggen min igår kveld! :-)

  Ha en fin kveld videre!

  Kristin

  05.04.2017 kl.21:56

  mammaglede: Tusen takk :) Så vittig! Great minds think alike? Håper du også får en kjempefin kveld!

  Elevele

  05.04.2017 kl.21:19

  Jeg bruker ikke paint til så veldig mye. kun i forbindelse med bloggen :)

  Kristin

  05.04.2017 kl.21:57

  Elevele: Ja, det blir jo mest til bloggen. Av og til noen sånne printscreen-eventyr utenom. :)

  Tone V. Vinningland

  05.04.2017 kl.21:43

  Virkelig flotte headere du har laget <3

  Kristin

  05.04.2017 kl.21:59

  Tone V. Vinningland: Tusen takk :) Mammaglede har forresten svart deg ang paint og mac på det forrige innlegget. Det finnes visst et program som heter Paint 2, som er veldig lik det originale paintprogrammet.

  a februarygirl's thoughts

  05.04.2017 kl.21:45

  Så moro med prøvekaniner da :-D Du får rope ut om du trenger flere ;-) Må nok prioritere skole før jeg setter meg ned med paint, men en vakker dag ;-) Ha en fin kveld :)

  Kristin

  05.04.2017 kl.21:55

  a februarygirl's thoughts: Bare send meg en mail med hva du kunne tenke deg du, så skal jeg se på det. Send med hvis du har noen bilder du ønsker brukt, og ellers hvis du har noen preferanser. Kan alltids finne noe nytt å lage instruksjonsinnlegg om, så da må en jo ha noe på lager :) kontaktkristinblogg@gmail.com :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  05.04.2017 kl.22:03

  Det var kjempe fine headere!! og jeg er jo så heldig å ha fått hjelp til å sette inn av deg..ikke bare en gang..men to ganger!! for dette er gresk for meg!! men så er jeg over 50 år også da...DA er det vel lov å være litt grønn på sånne ting..hihih. Du er kjempe dyktig..men jeg har meldt meg helt ut av å klare å lære dette...alt for innviklet..men skifter jo ikke så ofte heller da...hihih.. Dyktig er du!!

  Kristin

  06.04.2017 kl.00:29

  dvergpinschere i mitt hjerte: Alle kan ikke like og være flinke til det samme, så heldigvis er du rundt tusen ganger flinkere enn meg til å ta bilder. Da er det moro å låne seg frem til en header ;) Tusen takk. :)

  annebe

  05.04.2017 kl.22:48

  Veldig fine :)) Så jo Frodith sin også, og den var helt henne , så veldig bra :)) Jeg beholder nok headeren jeg har, for jeg syns den "funker"greit...men gøy å se så fine disse ble <3

  Kristin

  06.04.2017 kl.00:30

  annebe: Tusen takk :) Frodith sin var så morsom å lage at jeg nesten hadde lyst til å lage mange ;) Ja, du må nesten ha din du, for den er så deg :)

  EtVennligPuff

  05.04.2017 kl.22:50

  Du er kanllflink Kristin! ;-) Også er det SÅ gøy at du lager slike innlegg som inspirerer OG hjelper andre til å selv lage fine headere!

  Jeg tenker det kommer til å poppe opp en del nye headere på blogger rundt om kring her nå! ;-) Takket være DEG! <3

  (den du laget til Frodith var nyyydelig!)

  Kristin

  06.04.2017 kl.00:32

  EtVennligPuff: Tusen takk! :) Så moro at du liker innleggene, jeg synes jo de er så morsomme å lage også, så det er vinn-vinn. Hadde vært moro det - litt oppussing til vårrengjøringen :) Ja, jeg syntes i alle fall den ble veldig Frodith og kul, men en vet jo aldri om folk liker det en lager, så jeg ble veldig glad da hun likte den :)

  Nora Piscopo

  05.04.2017 kl.22:58

  Så kule!

  Kristin

  06.04.2017 kl.00:32

  Nora Piscopo: Takk :)

  Marie

  06.04.2017 kl.09:03

  Herreli, så flink du er.:) Du må gjerne lage en for meg også..:) :) Gøy å følge bloggen din forresten, du er et flott menneske..<3

  Kristin

  06.04.2017 kl.16:12

  Marie: Tusen takk :) Skriv en kommentar til der bloggadressen din blir med, så har jeg deg lagret om jeg trenger flere prøvekaniner ;) Så gøy at du vil følge med! :)

  Ida

  13.04.2017 kl.01:18

  Så flink du er! Du kan og bruke pickmonkey til å lage header i :)

  Kristin

  13.04.2017 kl.09:24

  Ida: Takk :) Ja, skal få laget noen der også, på sikt :) Tusen takk for tips, håper du har en staselig påskeferie på andre siden av dammen :)

  Ida

  14.04.2017 kl.00:20

  Tusen takk for det :) Nyt Norge ! :)

  Kristin

  14.04.2017 kl.21:47

  Ida: Will do :)

  Skriv en ny kommentar