hits

Kristin.blogg.no

Lag din egen header i paint! 10 lure tips.

 • Publisert: 05.04.2017, 10:11
 • Kategori: Kreativitet
 • Som jeg nevnte i innlegget hvorfor lager jeg en kreativ treningsleir?, mener jeg at kreativitet lever i spennet mellom det du vet og hvordan du bruker denne kunnskapen. I dag skal jeg derfor vise deg 10 viktige ting det er lurt å vite for deg som vil komme i gang med å lage dine egne headere i paint. Du trenger ikke nødvendigvis photoshop for å lage noe pent.

  Mange tror man må ha avanserte redigeringsprogrammer for å lage headere. Jeg mener paint er et veldig undervurdert program, da mange fokuserer på det man ikke kan gjøre, fremfor å se mulighetene programmet har. Dette innlegget er derfor en del av den kreative treningsleiren, fordi det kanskje gir deg ny kunnskap om et kjent program som du kan bruke for å være enda mer kreativ.

  1. Størrelse på bilder  Dersom du skal ha bilder i headeren, er det helt avgjørende at du kan forandre størrelsen på bildet slik at det passer inn der du skal ha det. I bildet ligger det en link fra info.blogg.no med forklaring for deg som aldri har forandret størrelsen på bilder i paint, steg-for-steg.

  2. Arbeidsflate

  På bildet over ser du inni ringen et tips greit å gjøre før du starter med noe som helst, slik at du har en bra arbeidsflate. Sett bredden på arbeidsflaten til den bredden du ønsker på headeren. 

  Vi skal ikke lage en kvadratisk header altså, men det er lurt å ha litt "arbeidsbenk" under selve headeren, slik at du kan klippe ut og legge elementer der underveis i prosessen. 

  3. Beskjæring

  Beskjærfunksjonen i paint er veldig nyttig, både for å få riktig utsnitt på bilder, klippe vekk unødvendige ting og kan også brukes som et lettvint viskelær. Da beskjærer du bare det området du vil fjerne, og trykker på delete/del på tastaturet ditt.

  4. Verdens nyttigste tastekombinasjoner?

  Disse snarveiene bruker jeg ekstremt mye når jeg lager en header, men også ellers, da de er universelle. De fungerer ved at du holder inne begge de nevnte tastene på tastaturet samtidig. Er noen av de nye for deg, kan det hende livet ditt blir litt bedre akkurat nå:

  • ctrl + c  for kopier.
  • ctrl + v  for lim inn.
  • ctrl + z  for angre sist aksjon.

  Merk at sistnevnte kan angre flere aksjoner, så hvis du for eksempel har flyttet 4 bilder og finner ut at dette ble helt feil, ctrl + z dem tilbake til start. Ctrl-tasten er liksom litt drømmemannen på tastaturet, både kjekk og grei.

  5. Fonter
  En kan lage header uten dette punktet, men det er utrolig morsomt å leke med fonter. Det er mange sider med gratis fonter på nettet, og det er bare å slå seg løs, men husk å les retningslinjene for bruk. Noen kan brukes helt fritt, andre med forskjellige forbehold. Du stjeler ikke sjokolade i butikken heller, og bør ikke stjele fonter.

  Nye fonter til maskinen din laster du ned, og lagrer deretter i kontrollpanelet under utseende og personalisering - skrifter. Dette gjelder windowspc. Har du mac er jeg dessverre en helt ubrukelig tipser, der kan jeg ingenting.

  6. Estetikk 

  Smaken er som baken, men noen tips kan brukes uansett tema på bloggen:

  • Lesbare fonter og skriftstørrelser.
  • Systematisk oppbygd.
  • Gjennomtenkt bruk av farger. Mengde farger som passer bloggen.
  • Gir en følelse som ligner bloggens innhold.

  Det viktigste tipset er likevel: lag noe du liker, lag noe som er ditt og å kopiere andres ideer er ikke nødvendigvis en god ide.

  7. Farger

  Kanskje et av de lureste triksene for å få en header laget i paint til å se mer eksklusiv ut: bland dine egne farger. Standardfargene i paint er veldig, hva er ordet, paint? Vet ikke om det gir noen mening for deg, men det er i alle fall en god ide å lage sine egne farger for et mer eksklusivt preg.

  I fargeredigereren kan du dra krysset rundt i regnbuefeltet for å lage akkurat den fargen du ønsker. Fargen vil bli forhåndsvist i det sorte feltet under, der det står Farge/Solid under.

  Du kan også bruke et hjelpemiddel som denne nettsiden til å finne de fargene du vil ha. Da kan du plotte inn hvor mye rød, grønn og blå fargen skal inneholde, direkte i fargeredigereren, markert med sirkel i bildet. I akkurat denne nettsiden, er det de tallene som står i kolonnen helt til høyre, rød først, deretter grønn og blå.

  Husk å lagre fargen i paletten ved å trykke på legg til i egendefinerte farger før du legger til flere.

  8. Print screen

  Knappen som tar bilde av skjermen din. Kombinert med lim inn, beskjæring, angring og annet - en slager. Jeg bruker printscreen ekstremt mye når jeg lager disse innleggene, for eksempel.

  9.Zoom inn og ut

  Bruk dette verktøyet for finpuss, bruk av viskelær osv. For en god finish; gå så nært du trenger for at det blir riktig, ikke bare nesten riktig på lang avstand.

  10. Ekstrakteringsverktøyet

  I tillegg til å lage farger selv, kan du også trekke farger direkte ut fra et bilde med knappen vist under:


  Veldig kjekt hvis du har funnet drømmefargen, men ikke i noe fargekart, hvis du skal matche til et bilde med en spesiell farge eller har visket borti et bilde og må reparere litt.


   

  Dette var mine ti viktige ting å vite for å lage header i paint - lærte du noe nytt?

  Senere i dag kommer resultatet fra gårsdagens innsamling av prøvekaniner, og du får se eksempler på headere jeg har laget i paint.

  #bloggtips #tips #header #paint #kreativ #kreativitet

 • Publisert: 05.04.2017, 10:11
 • Kategori: Kreativitet
 • 27 kommentarer
 • 27 kommentarer

  irenglede

  05.04.2017 kl.11:11

  Takk for nyttige tips. Greit å vite. Ha en super dag. ;D

  Kristin

  05.04.2017 kl.12:23

  irenglede: Bare hyggelig, håper du også får en knallbra dag :)

  spisogspar

  05.04.2017 kl.11:16

  Hihi artig måte du skriver om ctrl tasten : er som drømmemannen:)) <3 Takk for nyttig informasjon <3 Har lyst å fornye headeren min nå snart :))

  Kristin

  05.04.2017 kl.12:22

  spisogspar: Den er jo det ;) I alle fall på tastaturet. :) Bare hyggelig. Ja, det er moro å drive litt i fornyelsesbransjen innimellom. Håper du har en flott dag.

  Victoria Larsen

  05.04.2017 kl.12:40

  Flotte tips!

  Kristin

  05.04.2017 kl.12:57

  Victoria Larsen: Takk ;)

  Iselin Renée

  05.04.2017 kl.12:57

  Takk for tips :)

  Kristin

  05.04.2017 kl.13:19

  Iselin Renée: Bare hyggelig :)

  EtVennligPuff

  05.04.2017 kl.14:26

  Knall tips Kristin! ;-) Jeg også bruker å leke meg litt med paint. Jeg har også en App som heter PhotoGrid.. Jeg liker den også.

  <3 Håper dagen er fin!?

  Kristin

  05.04.2017 kl.17:38

  EtVennligPuff: takk :-) Ja, det er et knallprogram :-) photogrid har jeg ikke prøvd, det må du vise meg :-) Dagen er så der, litt sykdom i heimen, ellers bra :-) enn der?

  Kristina

  05.04.2017 kl.14:38

  Så lurt :)

  Kristin

  05.04.2017 kl.15:45

  Kristina: Jepp, både lurt og moro :)

  Tone V. Vinningland

  05.04.2017 kl.15:43

  Takk for tips :) jeg bruker mac så er det noe PAint til mac???

  Kristin

  05.04.2017 kl.15:47

  Tone V. Vinningland: Bare hyggelig :) Som nevnt under Fonter kan jeg ingenting om Mac. Men det finnes jo helt sikkert noe tilsvarende? Gjetter det ;)Du får finne en Mac-entusiast og spørre. :) Håper du har en fin dag :)

  irenglede

  05.04.2017 kl.15:44

  Javisst ;D

  Nora Piscopo

  05.04.2017 kl.17:33

  Så flotte tips!

  Kristin

  05.04.2017 kl.20:39

  Nora Piscopo: Tusen takk, så morsomt at du likte dem :)

  Elevele

  05.04.2017 kl.17:59

  Gode tips :D

  Kristin

  05.04.2017 kl.20:39

  Elevele: Takk :) Kjekt at de falt i smak :)

  mammaglede

  05.04.2017 kl.21:29

  Tone V. Vinningland: - "Jeg bruker Paint 2 på min mac og den er veldig lik det orginalet paint programmet.

  Kristin: - Supert at du lager blogginnlegg om dette! Det er kjempe morsomt å redigere og lage bilder på paint! :-))

  Kristin

  05.04.2017 kl.22:00

  mammaglede: Tusen takk, jeg koser meg skikkelig med å lage slike innlegg, så veldig moro at det faller i smak. Paint er jo i tillegg tilgjengelig for de aller fleste, og lett å lære.

  dvergpinschere i mitt hjerte

  05.04.2017 kl.22:42

  Flott tips altså..men herlighet..så innviklet..ihverfall for meg som ikke skjønner noen ting! hihihih.

  Kristin

  06.04.2017 kl.00:30

  dvergpinschere i mitt hjerte: Takk :) Det er ikke så vanskelig, men det er litt å sette seg inn i hvis programmet er helt nytt for en. Men alt handler jo om hvordan en kombinerer, trenger ikke gjøre alt på en gang. :)

  EtVennligPuff

  05.04.2017 kl.23:28

  SV: PhotoGrid kan jeg vise deg ja! ;-) Ganske simpel egentlig, men veldig fin.

  Jeg skulle hatt en ny OG fin header på nybloggen, men jeg orker ikke å sett meg ned med det akkuart nå.. Har så mye som må skrives, og som jeg vil skrive. Og da går all tid med på det. Men èn dag, kanskje!? :-p

  Huff da, har dere fått sykdom i hus!? <3 Ikke bra! Håper ikke flere blir smittet OG at den (de?) syke blir friske!

  Joda, akkuart NÅ er jeg sliten (etter dans) og overtrøtt! :-p Men har ikke vett til å legge meg enda.

  Kristin

  06.04.2017 kl.00:34

  EtVennligPuff: Alle sånne dingser er selvfølgelig kjempeinteressant :) Hehe, du får sende av gårde en bestilling da vettu, så skal vi vel få sett om det går an å fikse noe. Det er jo tross alt mange teknikker som kan vises frem. Håper på bedring på galskapen i morgen, men ser ikke så kjempelovende ut. Hehe, nei, en klarer jo ikke legge seg før en segner om, omtrent :)

  A February Girl

  08.04.2017 kl.22:39

  Dette er jo kjempe fine tips, og jeg skal absolutt prøve meg frem, selv om jeg er veldig fornøyd med den fra deg :-) Har du noen tips til Font sider? Du som sikkert har prøvd litt forskjellig :)

  Kristin

  08.04.2017 kl.22:47

  A February Girl: Jeg har stort sett brukt dafont.com, da det er en veldig enkel og grei side, men pinterest har mange gode tips på fonter. Bare å søke seg frem der, men husk og sjekk lisensen, så det faktisk er lov å bruke dem. ;)

  Skriv en ny kommentar