hits

Kristin.blogg.no

Redigere frem drømmedama?

 • Publisert: 01.04.2017, 20:39
 • Kategori: Meninger
 • Det er skremmende hvor lett det er å bli revet med på manipulering av sitt eget utseende. I dag førte jakten på nytt profilbilde meg ut i redigeringsverktøyets hengemyr. For er det ikke egentlig mye å ta tak i her?

  "En blir som en er her", var det en fotograf som sa til en misfornøyd, penere frue en gang. Men sånn er det jammen ikke lenger.

  Jeg tok ikke med den selvlysende, utglattede Twilightversjonen av bildet til høyre, men du skjønner tegninga. For mange år siden var det en reklame vi alle sammen gjorde narr av på TV, omkvedet gikk omtrent sånn: "operert, operert, operert, operert." Husker selvfølgelig ikke hva den reklamerte for, men husker du det, må du gjerne si det. 

  Uansett, vi sitter fortsatt på litt høye hester og fnyser hånlig av operasjoner. Men er vi ikke alle sammen "redigert,redigert,redigert, redigert?"

  "Skal sende dette bildet til NN, må bare legge på filter, redigere litt, endre kontrasten, sette på hundeører eller blomsterkrans."


  Redigering på mobil

  Jeg må si jeg ble litt kvalm da jeg gikk inn på redigeringsmulighetene på min simple Huawei, men måtte prøve likevel, noe som resulterte i bildet øverst i innlegget. Det står med klartekst hva jeg burde bli usikker på. Selv jeg som er monsterblek bør visst bli blekere. Det er jo litt ironisk i og med at mange higer etter å finne så mye brunfarge som mulig, både på sommerdager og i studio.


  Ellers skal jeg få både smalere ansikt, smalere nese, fremhevede øyne og glattere hud. Det var denne glattere hud i kombinasjon med blek som skapte Twilightvampyren, så det er sagt. Hvite tenner skal jeg også få, men ettersom tennene har lekt gjemsel bak leppene på akkurat dette spesimentet, gjorde det ikke noe fra eller til.

  Ganske absurd at mobilen min prøver å skremme på meg tanker om at jeg ikke er helt riktig satt sammen, bare ved å gå inn i et redigeringsprogram. 

  Sist jeg sjekket funket alle delene utmerket, dette på tross av at jeg vanligvis kjører en organisme helt fri for make-up. Når jeg sier usminket, mener jeg det. Da mener jeg ikke "etter at jeg har farget vipper og bryn, satt på vipper og lagt inn permanent farge i leppene- usminket". Eller "rocket sokkene av ethvert filter og fototriks som får meg til å se awesome ut-usminket."

  Jeg mener "tre barn under tre og et halvt, tisse når muligheten byr seg og oi, er klokka så mange, da dusjer jeg i morgen-usminket." Jeg går for å gjøre saken enda verre også usminket på jobb 95 % av dagene.

  Kjempestor slask?

  Jeg skjønner at dette kan være vanskelig for deg både å forstå og akseptere. Tidligere denne uken leste jeg et innlegg om sånne som meg. Som ikke engang prøver. Som virkelig gjør sitt beste for å se ut som en slask.  Vel, jeg gjør ikke det. Jeg gjør bare ikke en enorm innsats for å se ut som noen andre enn meg selv. Alle har tid til å se bra ut sier du. Jepp, men hva du mener ser bra nok ut og jeg mener kan være to forskjellige ting. Jeg føler meg ikke så avskyelig uten sminke heller. Mulig jeg burde kjent bedre etter?

  Å kle seg dødelig praktisk gjør en fordi det er eksepsjonelt nødvendig. Ikke for å irritere dere som ikke kan fordra praktiske klær. Og ikke fordi det er de eneste klærne jeg eier, jeg kan kjøre oppgradert versjon om nødvendig.

  Vil jeg gå på butikken alene, må tiden brukes på butikken før minstemann skal ammes, og ikke sløses på å skifte fra joggebukse. Så brutalt er det. For ordens skyld er dagens antrekk: Kari Traa-genser og joggebukse og ansiktsrutine: vann fra vasken.

  Det er bare å snu deg vekk, gremmes når du ser meg og tenke hvor lite jeg har mellom øra som velger å gå ut sånn. Det gjør ikke så mye.Jeg er uansett mye mer stolt av det jeg har mellom øra enn hvordan jeg ser ut, og har både selvironi og selvtillit nok til å takle om du mener noe annet.                                                                                                             

  Les gjerne mer om hva som skjer på bloggen fremover.        

  #nomakeup #filter #bilde #mobilkamera #redigering #selvironi #selvtillit #slask #praktisk #manipulering #redigert #operert         

 • Publisert: 01.04.2017, 20:39
 • Kategori: Meninger
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  frodith

  01.04.2017 kl.21:21

  Synes du ser fin ut jeg :-)

  Kristin

  01.04.2017 kl.23:38

  frodith: Takk :)

  EtVennligPuff

  01.04.2017 kl.22:38

  Sånn helt uten å være lesbisk, og sikkert helt inhabil i saken, må jeg si at dèt må være drømmedama: Ikke redd for å være seg selv, inni som utenpå. Kan like å pynte seg, men kun når det faller i smak. Har god selvtillig og det å kunne å ikke å bry seg om hva andre måtte si eller mene..! Vet å sette barn og familie først, men glemmer heller ikke seg selv.

  Og for å legge til, det å ha noe "mellom ørene" må vel være det viktigste, drømmedame eller ikke!

  Kristin

  01.04.2017 kl.23:39

  EtVennligPuff: Vet ikke helt hvordan man svarer på slike kommentarer jeg. Tror jeg sier noe sånt som takk, og du er jammen herlig! :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  01.04.2017 kl.23:20

  Ja jeg må sjekke ut de filterene jeg også..hører at man faktisk kan legge på sminke på bildene..altså..hallo!!! ALT blir bare falskt! Nei..jeg er nok som deg..liker det usminket..og sånn er det...Man får ta det man får..og det du får er ihvertfall ekte..og jeg har et hjerte som folk sier er snilt..Skummelt syns jeg..alt det man kan gjøre..men, er vel sånn det blir fremover..

  Kristin

  01.04.2017 kl.23:38

  dvergpinschere i mitt hjerte: Jeg har bare sett innpå mobilen min, og der er det ikke den muligheten. Men det finnes nok. Jeg er i alle fall helt sikker på at du har et snilt hjerte, og det uten å ha møtt deg! :)

  Nora Piscopo

  02.04.2017 kl.15:05

  Du er flott uansett! :)

  Kristin

  02.04.2017 kl.20:32

  Nora Piscopo: Takk ;)

  Søtmonsen :))

  02.04.2017 kl.23:03

  Synes du er utrolig pen jeg :D Og jeg er en person som er litt der at jeg orker ikke sminke meg annet enn med mascara om dagene, fordi man ser på video etter video om hvordan man sminker seg i dag. Blir litt sånn, oi det var mye kliss klass på en gang ;o For de tar først på en ting, så tar de på enda mer, og når man tror de er ferdige så skal det to lag til xD Haha, huff. De er fine altså, er ikke det. Men de blir jo noen totalt andre personer ;o Blir litt som den filmen der ansiktet til dama sitter igjen på jakka til mannen :P

  Men så ja, disse filtrene er jo jeg veldig glade i da ;o For den usikre meg, så føler jeg at jeg kanskje blir litt "beautyfied" på en måte ;o Ikke at det er helt meg så klart :)

  Kristin

  02.04.2017 kl.23:26

  Søtmonsen ): Tusen takk :) Hehe, veldig god forklaring det der, tror jeg kan signere den glatt jeg og. Og den filmen - herlighet så vittig!

  Har ikke reagert på noe ekstrembruk av filter fra din side jeg altså. Det er jo gøy å leke seg litt innimellom, det er jo først når det blir ekstremt og man ikke takler å se verden uten at problemene virkelig kommer.

  Skriv en ny kommentar