hits

Kristin.blogg.no

Flink pike innelåst i gruppearbeid!

 • Publisert: 30.03.2017, 11:34
 • Kategori: Humor
 • Du trodde kanskje ikke sånt skjedde, og i alle fall ikke i Norge. Men det gjør det. Hver - eneste - dag.

  Hva vi kan gjøre for dem? Det vil nok være best å hjelpe dem der de er.

  Portrait of a lemur behind bars, locked up

  Licensed from: AlexPhoto / yayimages.com

  Flinke piker er skapt for å blomstre, mens de visner i skakkjørte grupper landet rundt. En slik behandling hadde ikke blitt akseptert av noen annen gruppe, men flinke piker gjør oftest det flinke piker er flinkest til - være flinke.

  Mange flinke piker er sågar innelåst i svært kritikkverdige gruppearbeid i store deler av sitt liv. De maskeres under navn som kollokviegruppe, arbeidskollegaer og om du ikke ser godt etter, er det ikke sikkert du legger merke til det. Hvorfor hører vi ikke mer om denne katastrofen? 

  I enkelte tilfeller har det gått så langt at flinke piker har utviklet Stockholms syndrom for de andre på gruppa. I de verste tilfellene er det også rapportert at den flinke piken har pålagt seg selv de andres oppgaver, bare for å overleve.

  Black monkey in zoo cell
  Licensed from: xmagic / yayimages.com

  Se på disse sterke vitnesbyrdene fra virkeligheten:

   Flink pike trodde gruppen var enige om å gjøre litt hver - ble sittende med alt arbeidet. Flink pike sa ingenting om andre gruppemedlemmers manglende innsats i lærers påhør. Flink pike lærte litt om å dra lasset i samfunnet - innehar nå en 100% stilling som pakkesel.

   Introvert, flink pike ytret ingen ønsker fort nok om hvem hun skulle være på gruppe med, ble satt på gruppen fra helvete. Flink pike lærte at alle er ikke like flinke, noen søker på porno på internett når de sier de skal skrive om potet. 

   Kreativ pike kom med forslag til fremføring, hadde ingen krefter igjen til å kjempe for forslaget da det ble latterliggjort og avvist. Flink pike lærte seg at ekstroverte motstandere av kreativitet kan være en nøtt. Flink pike etterspør forsatt nøtteknekkeren.

  Flink pike innelåst i bacheloroppgave - uforstående til at resten av gruppen ikke ville trykke oppgaven på nytt da hun fant en skrivefeil.

   Flink pike måtte la halvdårlig arbeid passere på grunn av tidspress. Tilstanden er fortsatt ustabil, men en håper hun vil klare seg.

   Flink pike var så flink at hun ble for flink for sitt eget velbefinnende. Må sannsynligvis medisineres resten av levetiden.

   

  "Sjokkerende, jeg vet - men vi kan vitterlig ikke fortie sannheten selv om den er ubehagelig!"

  Monkey looking through zoo cell
  Licensed from: xmagic / yayimages.com

  Flinke piker er ikke lagd for å sitte i bur, de er laget for å søke friheten. Fly over de ekstreme listene de har satt for seg selv, som en Sotomayor i full strekk. Men den triste sannhet er at flinke piker innelåst i gruppearbeid kan ikke reddes. De må redde seg selv!

  Kjenner du en flink pike innelåst i et gruppearbeid - ber jeg om at dette lyset av håp skinner så sterkt at det når frem til henne: "Det er tross alt bare å være flinkere, så ordner det seg nok, skal du se!"

  Den dypeste medfølelse for alle flinke piker innelåst i gruppearbeid fra introvert, kreativ og for evig og alltid griseflink pike.


  Mer om meg og denne bloggen HER.

  Flinke piker følger også griseflinke piker på Facebook

  #flinkpike #flink #pike #gruppe #gruppearbeid #bachelor #kreativitet #bloggmag #katastrofe #utdanning #skole #arbeid #utfordring #problem #ironi 

 • Publisert: 30.03.2017, 11:34
 • Kategori: Humor
 • 18 kommentarer
 • 18 kommentarer

  Kristina

  30.03.2017 kl.11:44

  Bra innlegg og et viktig tema. Ha en fin dag videre!

  Kristin

  30.03.2017 kl.15:27

  Kristina: Takk :) Fin dag til deg også! :)

  Den lille Pandaen c:

  30.03.2017 kl.15:13

  Uff, feel that. Er vist flink pike <.<

  Kristin

  30.03.2017 kl.15:28

  Den lille Pandaen c:: Er nok mange av oss rundt omkring ;)

  Søtmonsen :))

  30.03.2017 kl.16:32

  Rett på spikeren :P Bra skrevet :)

  Kristin

  30.03.2017 kl.17:01

  Søtmonsen ): tusen takk :-) fikk du vondt i hodet også, kanskje?

  Elevele

  30.03.2017 kl.17:10

  Oi, jeg følte meg i grunn litt "truffet", om jeg kan si det slik. Jeg veit at jeg noen ganger tar stor plass, og har derfor blitt litt mer sånn "tilbakeholden" og lar heller andre komme til først, før jeg sier noe. Noen ganger, hvis jeg ikke er enig med ideene, så sier jeg så klart i fra, mens andre ganger følger jeg bare strømmen slik at alle føler de har vært med å bestemme og ofte derfor også bidrar mer i gruppearbeidet :)

  Og så sørger jeg heller for at jeg gjør en ekstra god innsats på egenoppgaver.

  Kristin

  30.03.2017 kl.22:02

  Elevele: Synes det høres ut som du har et veldig sunt forhold til det å jobbe i grupper jeg - hadde gjerne samarbeidet med deg :) Nå skal det legges til at jeg innehar en stk utadvendt og ganske sikker på meg selv oppå den der introverten min, og har satt dette innlegget litt på spissen for å belyse poenget. Jeg har også litt den samme som deg, det hender jeg bare følger på ;) Helt genial kommentar, som vanlig fra den kanten - du er ei innmari kul dame!

  EtVennligPuff

  30.03.2017 kl.22:00

  Kremt, ja. Kunne føle at dette traff en smule ja..! <3

  Kristin

  30.03.2017 kl.22:09

  EtVennligPuff: Hehe, så moro :) Kan se ut som vi blir noen etter hvert ;)

  Elevele

  30.03.2017 kl.22:23

  Jeg liker at det blir satt litt på spissen jeg altså for da er det liksom lettere å forstå noen ganger ;) Selv om noen liker å tru at man mener hvert ord :P

  Ja, jeg syns i grunn jeg er ganske så god der altså. Tok kanskje litt tid før jeg skjønte at man noen ganger ikke alltid trenger å få igjennom sine egen ideer, som ofte alltid er best uansett :P he he..

  Jeg hatet å komme i grupper med folk som absolutt ikke turte å si noe. Da venter jeg ikke på noen, da tar jeg ledelsen :) Kan ikke sitte en hel time og ikke få gjort noe fordi ingen tørr å si noe :P

  Kristin

  31.03.2017 kl.00:02

  Elevele: haha, ja det er nok mange som tolker alt bokstavelig ja. hahaha, best uansett ja . Der tror jeg alle er faktisk, i mer eller mindre grad. Hvis ingen sier noe, er det jo drepen, og ingen får gjort noe som helst. Da trenger man jo noen som tar ansvar. :)

  Søtmonsen :))

  31.03.2017 kl.01:03

  Hehe, kan si det sånn ja :P

  Kristin

  31.03.2017 kl.09:23

  Søtmonsen ): *blåse på ;)

  Nora Piscopo

  31.03.2017 kl.10:20

  Bra skrevet! Og veldig viktig tema.

  Kristin

  31.03.2017 kl.10:33

  Nora Piscopo: Tusen takk! :) Ja, tror det kan være greit å tenke over innimellom :)

  Elisa

  31.03.2017 kl.14:37

  Haha! Bra skrevet! Tror mange kanskje kan kjenne seg igjen i noe her :P

  Kristin

  31.03.2017 kl.14:40

  Elisa: Takk :) Ja, det virker sånn ;)

  Skriv en ny kommentar