hits

Kristin.blogg.no

Topp 10 grunner for bloggtørke og løsningen for meg.

 • Publisert: 24.03.2017, 20:21
 • Kategori: Bloggtips
 • Jeg tror alle som blogger har sine øyeblikk der det er knuskende tørt. 

  Her er mine topp 10 grunner til Bloggtørke - kanskje du kjenner deg igjen?

  •  Jeg har gjort en feil, og klarer ikke slutte tenke på den. Som for eksempel å poste et blogginnlegg i stedet for å lagre det som utkast, hvis dere skjønner hva jeg mener?
  • Jeg er min egen verste bøddel, og slipper kanskje litt for lite gjennom sensuren. Det holder kanskje å være 70 % fornøyd innimellom?
  • Jeg begynner å tenke på hvordan de ulike leserne jeg har vil motta innlegget, og hjernen min lurer til slutt meg selv til å tro at ingen vil like det. Jeg liker det til slutt ikke selv engang.

  dried land
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


  •  Jeg er redd for å skrive om det samme som noen andre, for å bli oppfattet som en copy-cat. Dette er den store faren med å henge seg på ting som er dagsaktuelt, at man vil komme ut for at man skriver om nøyaktig det samme som andre bloggere. Verst er det når det skjer med noen som du selv følger. Jeg og den eminente Elin bak elevele.blogg.no har for eksempel vært skummelt i synk på tema ved to anledninger den siste uken. Får nesten lyst til å legge seg under dyna og skjemmes. Det hadde jeg gjort om det var gjort med vilje og forsett.
  •  Jeg begynner å tenke oppsett for tidlig, slik at teksten ikke er ferdig før hodet mitt er over på bilder, hvordan teksten skal presenteres osv. Det dreper litt av skrivingen, og en kommer liksom ikke i flytsonen.
  • Jeg er redd for å støte noen eller at noen misforstår meg, derfor blir innleggene ofte litt for fulle av forbehold, for sikkerhets skyld. Det kan ta enhver både gnist og inspirasjon.

  Close up of the delete key
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  • Jeg gjennomanalyserer og skriver for lite før jeg begynner å rette på språket. Det er faktisk ikke nok å finpusse på eller slette, så da sitter jeg igjen med noen ensomme setninger. De er ofte velskrevne da, men det hjelper så lite.
  • Jeg stresser for mye med systematikk. Fordeling mellom ulike kategorier, statistiske faktorer, bloggplan fremover og alt som kan ligne på systematikk, analyser og tall.
  •  Jeg jobber for lenge på et innlegg etter at flyten har forsvunnet, fremfor å lagre i utkast og fortsette dit inspirasjonen tar meg.

  diagram
  Licensed from: nigerfoxy / yayimages.com


  • Jeg tenker for mye. Punktum.

  I denne listen kan dere se at alt handler om meg. Hvert eneste punkt starter, med vilje, med ordet jeg, fordi jeg vet at det er kun jeg som gir meg bloggtørke. For en idiot!


  Løsningen:

  • Jeg må gi litt F i å høre på meg innimellom, rett og slett være litt rebell og senke kravene. ( Dette innlegget har egentlig ikke kommet gjennom noen sensur, men jeg var litt rakker og publiserte det likevel.)
  • Det viktigste for å unngå skrivestans er å skrive. Skrive litt på autopilot uten å overtenke det hele, og heller slette nesten en A4-side etterpå. Det gode ideen kan graves ut fra inni der.
  • Fokusere på en ting om gangen, men når inspirasjonen er borte - skift fokuset til en annen ting. For meg: alltid fokusere på tekst først.
  •  Begynne med oppklarende innlegg der det er nødvendig, fremfor å dekke alle sider av en sak i tillegg til egen mening i samme innlegg.
  •  Det er veldig viktig at du passer på at minst 1 liker det du skriver, og den eneste du kan kontrollere er deg. Derfor bør den ene være nettopp deg. Resten får komme av seg selv.

  Får du bloggtørke av det samme som meg?

   

  Har du fått med deg min interaktive påskekrim?

  #bloggtørke #blogg #tips

 • Publisert: 24.03.2017, 20:21
 • Kategori: Bloggtips
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  dvergpinschere i mitt hjerte

  24.03.2017 kl.20:52

  Lykke til! ja det er vi selv som ødelegger for oss selv..jeg får sjeldent bloggtørke...for jeg henter inspirasjon av naturen! og den blir aldri tom..Men forstår dere som skal finne noe å skrive om..:-) Du MÅ ha tro på deg selv!! Stå på!

  Kristin

  24.03.2017 kl.22:00

  dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, du er heldig som går ut og griper innleggene med kamera hver dag :) Det er skikkelig spennende at vi alle sammen jobber så forskjellig, og skriver om så forskjellige ting. Tusen takk :)

  mammaglede

  24.03.2017 kl.21:06

  En selv er sin verste kritiker! Det vil alltid være feil man finner i ting man skriver, så vil man gjerne at det skal være 100% riktig før man publiserer et blogginnlegg, men man skal også være 100% fornøyd selv. Det er det absolutt vanskeligste for meg. Jeg er veldig perfeksjonist og kan skrive i mange timer etter at min datter har lagt seg.

  Jeg er enig i hva "Dvergpinschere i mit hjerte" ovenfor skriver, - Du MÅ ha tro på deg selv. Det glemmer vi alle for ofte.

  Håper du får en super helg i vente og ps: Så fin header du har, den likte jeg godt! :-)

  Kristin

  24.03.2017 kl.22:03

  mammaglede: Ja, det er jo liksom ingen andre som kan kritisere så godt og treffe så godt med kritikken heller. Og en kan jo teppebombe seg selv med kritikk om en vil, men det hjelper jo ingenting. Jeg har samme innstilling som deg, og innimellom står det litt i veien, dessverre.

  Ja, det er veldig lett å glemme, men innerst inne har man jo det. Selv om en innimellom er flinkere til å slå løs på seg selv enn å bygge opp.

  Samme angående helgen til deg også, håper finværet tar turen innom i tillegg. Tusen takk angående headeren, moro at du synes det. Den er hjemmelaget i paint, nemlig ;)

  Jeg Gikk Bare i Boden En Tur

  24.03.2017 kl.21:06

  Bloggtørke.. Gudhjølpe meg.. Den største nemesis for ein blogger.. I løpet av min karriere, har eg opp te fleire ganger støtt opp i dilemmaet..

  Årsak kan vær så mangt.. Eg har mang ein gang skrevet ett innlegg eg syns absolutt e fabelaktig godt.. Bare for å finna ut, ca 2 minutt før det e ferdig og klar for deadline.. At CasaKaos nettopp har lagt ut ett innlegg, akkurat om det samma temaet.. Og mitt innlegg har havna lukst i søppelmappå..

  Så likt har det vært nåken ganger, at eg har kjørt Norton virus sjekk, bare for å sjekka at eg ikkje har ein trojansk key logger på maskinen min.. Nesten på grenså te skummelt.. Løysningen der, har forsåvidt vært at CasaKaos e blitt mye mindre aktiv.. Flaks..

  Andre årsaker har vært ein plutselig formtopp, så igjen har sendt meg langt oppover topplistå.. Og man føle man må overgå sitt forrige innlegg, for å holda koken.. Men istedet sitte med full angst for å ikkje skriva godt nok.. Og ende med fleire dagar uten produksjon i det heila tatt.. Typiskt..

  Også har man detta med overstimulering.. Siå det mesta handla om hverdagen vår på min blogg, kan man få Maximum overload, og rett og slett enda opp med kortslutning i topplokket.. Og får ikkje ut ett einaste ord fra hjernabarken.. Hovudet går på høygir men ventilen e lukka på utgåande "server".. På ein måte.. Skummelt..

  Derfor ende jo min kjære bloggstatestikk opp med å ligna ekg'en te ein hjertesjuk pasient på sjukehuset...

  Men....

  Te slutt så lære man seg gjerna at kvalitet, komme foran kvantitet.. Og at kvaliteten gjerna ikkje må vær skyhigh, sjøl om man gjerna vil det.. Somme ganger kan det vær heilt greit med ett ok mellominnlegg, før man gjerna slår te med eit rivande godt innlegg igjen..

  Kreativitet kan man ikkje tvinga fram, som regel.. Den komme når den komme..

  Stort sett.. =D

  Kristin

  26.03.2017 kl.00:07

  Jeg Gikk Bare i Boden En Tur: For en fantastisk løsning på CasaKaosproblemet :P Hadde alt bare vært så greit, type løse seg selv. Hahaha, ekg faktisk :) Ja, hvorfor ikke. Tør ikke tenke på hvor steindau min pasient hadde vært isåfall, flatet ut langt der nede på linja med kun livstegn innimellom. Problemet mitt er vel heller at jeg er litt vel kreativ, og at det er pal umulig og stoppe.

  Nora Piscopo

  24.03.2017 kl.21:27

  Kjenner meg veldig igjen i mye her!

  Kristin

  24.03.2017 kl.22:04

  Nora Piscopo: Så moro. Eller kanskje ikke moro haha, men at det er en del likt :)

  spisogspar

  24.03.2017 kl.22:36

  Ja det er lett for å overtenke og så mister man helt gnisten tilslutt når en skal skrive et innlegg, iallefall når en skriver et personlig innlegg.... :)

  Kristin

  25.03.2017 kl.23:05

  spisogspar: Ja, de personlige innleggene er kanskje verst. Har ikke tenkt så mye over det før, men når du sier det, er det både logisk og sant. :)

  rjs

  25.03.2017 kl.07:48

  stå på

  Kristin

  25.03.2017 kl.19:43

  rjs: Samme til deg :)

  Skriv en ny kommentar