hits

Kristin.blogg.no

Interaktiv påskekrim del 2 - bli med!

 • Publisert: 23.03.2017, 15:59
 • Kategori: Interaktiv påskekrim
 •  Vi er et steg nærmere å finne ut hva som egentlig skjedde med Martin Johnsrud Sundby, den skjebnesvangre dagen, mellom Rena og Lillehammer.

  (Red anm: Hvis du ikke liker tullerier og interaktiv påskekrim, har du likevel muligheten til å se bruk av Font Awesome i punktliste, og bruk av Opinionsstage for avstemninger i dette innlegget. Forresten tusen takk for alle gode tilbakemeldinger på tipsinnlegget om bruk av Font Awesome - det var skikkelig gøy.)

  Tilbake til etterforskningen

  Det som var ekstremt spennende var at vi fikk inn et nytt, mulig motiv. Det var skrevet inn på "Other" på pollen av en observant etterforsker, latterlig moro! Slik er det når en etterforsker bredt og nøyaktig. Vi kommer til å konsentrere oss om disse to motivene i dagens briefing:

  Motiv 1: Det skulle ta oppmerksomheten bort fra en annen forbrytelse.

  a) Sundby som den kriminelle

   Hva om vi har sett feil på det hele tiden, hva om Sundby var gjerningsmannen? Hadde han ikke det perfekte skjulested for tyvegods der, godt plassert på ryggen? Hva har du gjemt i sekken, Sundby? Ved å konspirere med noen anonyme skuterkjørere, kunne ikke da Martin gå rett i journalistsonen etter målgang, og folk ville være mindre opptatt av å få kontrollveid sekken?

   Kanskje var det å peke på seg selv som den som ødela trikkeskinnene, som jeg har hørt er en forbrytelse i seg selv, en handling most clever, som Poirot ville sagt. Villedende så det holder.

  Kanskje var skuteren heller en politiskuter, der betjentene fattet de mistanke da de så den enorme glien? Kunne det være kriminelt god glid? Var nedkjøringen et desperat forsøk på å stoppe smugling av noe langt mer vesentlig enn en 3,5 kilos kongssønn over fjellet?  

   Lå det noe i snøen, akkurat der som Martin skulle få plukket opp, gjemme i den brekte staven og få overlevert til den medsammensvorne som sto klar med ny stav litt lengre fremme?

  Man with stuck snowmobile.
  Licensed from: iofoto / yayimages.com


  b) Sundby som offer

   Noe ganske annet var om Sundby hadde snørt sin sekk, ant fred og ingen fare, men blitt offer for at noen hadde lagt noe i sekken hans. Sånn at Sundby, oppe på fjellet der hvor alle ser hva for Gud er skjønt, rett og slett ble offer for desperasjon fra tyvene. "Hvis du først skulle legge byttet i en sekk, måtte du selvfølgelig velge den løperen som stikker fra alle? Vi kommer ikke til å få kjørt ned han ubemerket!" For det var jo mest sannsynlig her, midt oppå skarpeste skiløypa, at dette tyvegodset måtte avleveres. 

   Hadde rett og slett føreren av skuteren et AHA-øyeblikk? Det er jo slett ikke sikkert han hadde husket og søke om tillatelse for denne skuterkjøringen, og den akselerasjonen man kan se i bevismaterialet, vitner i alle fall om at man fikk det travelt.

   Kanskje var det såpass komplisert at kameramannen visste om det straffbare forholdet, og hadde truet føreren med å kringkaste ansiktet hans på NRK om han ikke kom opp med penger. Var dette en kombinasjon av utpressing og brudd på skuterlovgivning?

  Cross Country Skiing
  Licensed from: leaf / yayimages.com


  Motiv 2. Bare for moros skyld

   Det første som slår meg er at det finnes et tv-program som heter det. (Just for laughs) Kanskje hadde NRK leid inn feil kamerafolk? Etter milevis med skigåing, begynte sikkert du også blitt ganske desperat hvis jobben din var å filme korte sketsjer og sekvenser folk kunne le av. En kan jo bare ane dialogen mellom skuterføreren og kameramannen. "What on earth are we to do? Our boss would not be impressed with this crosscountry-episode!" "Let's run 'im down. Promise it'll be all right - people laugh at it all the time. Even search youtube for it. This thing will go viral, I tell yah".

   Det hele er bestilt av Sergey Ustiugov, som syntes det var så fryktelig gøy sist Martin brakk staven under tremila i VM. "Det vil jeg gjerne se en gang til". For å bekrefte denne teorien, bør vi fortest mulig få sett over åstedet etter bjørnespor, og sjekket alle hi i nærheten i søk etter denne russiske bjørnen.

   Oddvar Brå syntes det var så gøy med oppmerksomheten han fikk under VM, da Martin brakk staven på 35-årsdagen for hans stavbrudd, og tenkte at hvis Martin får flere berømte stavbrekk, vil det kanskje opprettes en serie på TV om det. 

  Gikk du glipp av første del av påskekrimmen, finner du den her.

  Etterforskningen har ført oss noe nærmere, men hvis du vil være med å drive saken videre, er det viktig at du også leverer dine tanker rundt motivet, enten i kommentarfeltet, eller ved å stemme:

   

   
 • Publisert: 23.03.2017, 15:59
 • Kategori: Interaktiv påskekrim
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Monica

  23.03.2017 kl.17:06

  En kommentar utenom det vanlige kanskje, fra en person utenom det vanlige ;) Siden Ludvig ba meg spørre deg, så gjør jeg det. Grunnlaget for kommentar er egentlig enkelt: Jeg trenger hjelp for å tolke en EKG. Mer viten om hvilken linje jeg skal se på. Jeg har en EKG skrevet ut, og skal ta minnetatovering. Og siden jeg sitter med 12 forskjellige linjer som går opp og ned, så vet jeg ikke hvilken jeg skal se på, eller som burde brukes som tatovering :O Håper du kan hjelpe :D PS: Ludvig hilser :D

  Kristin

  23.03.2017 kl.17:25

  Monica: Ah, jeg har ikke så mye omgang med EKG på daglig basis, men hvis jeg hadde sett linjene, hadde jeg sikkert kunnet identifisere hjerterytmen. Med mindre det var oksygenmetningen i blodet du ønsket tatovering av, selvfølgelig :P Og hvis jeg skulle være usikker, har jeg noen luringer på lur blant bekjente som kan hjelpe med 100 % sikkerhet. Kanskje du kan scanne inn/ta et bilde eller lignende og sende? Ludvig finner mailadr eller telefonnummeret min lett som bare det, ellers finnes det jo også noen "jobbadresser" det kan sendes til. Hilse tilbake, skal finne ut av dette. ;)

  Monica

  27.03.2017 kl.19:34

  Jeg skal rett og slett ha en minnetatovering (og syntes det er litt i overkant med 12 linjer på rekke og rad under kravebeinet :O ) Så jeg aner ikke hva jeg skal se etter. Men da hører jeg med mister Ludvig om en mailadresse, så scanner jeg inn det jeg har :D Tusen takk :D Setter stor pris på hjelpen :D

  Kristin

  27.03.2017 kl.19:39

  Monica: Noe langt å ha en hel symfoni i ekg der ja. Kan evt sende det direkte på skype

  Monica

  27.03.2017 kl.20:12

  Jeg sender det dit du ønsker. Mail adressen min ser du jo, skype navnet mitt er samme som står før krøllalfaen.

  Kristin

  27.03.2017 kl.20:12

  Monica: Legger deg til på skype jeg :)

  Skriv en ny kommentar