hits

Kristin.blogg.no

Din selvopptatte rockesokk!

 • Publisert: 23.03.2017, 11:37
 • Kategori: Meninger
 • Felles for de fleste av de vellykkede kampanjene i sosiale medier for tiden, er at de handler mer om oss, som er de flinke som bryr oss, enn dem vi skal bry oss om. Egosentrisk har kanskje nådd nye høyder? Nå sist: rockesokkdagen. En dag for å rette fokus mot annerledeshet og spesielt Downs syndrom.

  Female legs in socks of different colors
  Licensed from: anikasalsera / yayimages.com

  Å bry seg har blitt et prosjekt

  Vi virker å korrekturmale verden til å passe inn i instagramfeeden vår, vi holder saken på behagelig nok avstand med et eller annet sosialt stunt og vi jobber svært prosjektbasert. Det viktigste skillet på prosjektarbeid og vanlig arbeid, er nemlig at prosjektarbeid er arbeid som foregår i en avgrenset periode. 

  I "bry-seg" industrien virker dette å være svært korte prosjekter. Gjerne en dag eller en uke, og da foregår det utstrakt teppebombing fra alt som kan krype og gå på sosiale medier. Av bilder på armlengdes avstand. Av generelle ord, på armlengdes avstand. Av superfunky, ulike sokker.

  Har vi virkelig satt filter på det å bry seg også? Er det viktigste at vi får åpenbart og poengtert for andre at vi bryr oss?

  Care Keys Mean Concerned Or Caring
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

  "Vi må tørre å få informasjon som er ubehagelig, kanskje også diskutere den, uten at det blir redusert til en happening på sosiale medier. Jeg leste for eksempel svært få reflekterte bidrag til rockesokk-feeden min forleden dag. De som hadde noe fornuftig å komme med, druknet dessverre helt i den store mengden som deltok i NM i bry seg."


  socks
  Licensed from: Pakhnyushchyy / yayimages.com

  Blir vi flinkere til å bry oss, eller overskygget rockesokkene saken fullstendig?

  Det er skummelt at vi blir så konkrete når vi skal bry oss, at vi ikke klarer å se tankene bak, det store bildet og ikke minst: overføringsverdien til andre aspekter og området i livet vårt: De spottende samtalene i vennegjengen om den innadvendte, merkelige naboen, om han som "virkelig burde begynne å trene" eller hun som ser ut som hun skal på diskotek når hun leverer i barnehagen.

  Har du for eksempel blitt flinkere til å arrestere deg selv når du gjør narr av folk som er annerledes etter en rockesokkdag? Tagger du fremdeles venner i poster som "tagg en venn som ville vært sammen med henne", deler poster av utenlandske navn satt sammen i en rølpete kontekst, eller "se på han her da - danseløve vettu"? Hvis rockesokker kan få deg til å slutte å dele lignende saker, flott! Men flesteparten av oss vil ikke det. 

  "Annerledes er jo så latterlig og moro også, så lenge vi bryr oss passelig mye på rockesokkdagen får vel det holde? Eller?"

  Care definition
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Et godt eksempel

  Et godt eksempel på folk som har stått opp for annerledeshet og slått tilbake mot mobbing har du her, med Sean, "The dancing man", en historie som gikk viralt for noen år siden.

  Nå sier ikke jeg at du skal lage danseparty for alle som er annerledes, men det er på tide å si internett midt i mot hva gjelder de "morsomme" sakene vi deler oss imellom. 

  Hvordan bør vi så bry oss?

  Poenget er at hvis vi alltid skal bry oss på armlengdes avstand, blir det vanskelig med de skitne, ubehagelige og grusomme sannhetene som finnes rundt oss. De passer såmenn ikke inn i noen instagramfeed. For annerledes kan være grusomt for de som er det og latterlig for de som ser det. Annerledes er et ord som er roten til enorme mengder mobbing og spotting hver eneste dag.

  Vi trenger ikke slutte med kule stunt, vi kan selvfølgelig ha to tanker i hodet samtidig, og stunt er unike for å få oppmerksomhet. Men det å bry seg, omfavne mangfold, ha nulltoleranse for mobbing og stå opp for urettferdighet er en helårsjobb langt flere burde søke på.

  Det å bry seg utenfor egen stue er langt mindre glamorøst enn å bry seg på nett, men vi kan ikke fortsette og sole oss i sokkeglansen i det ene øyeblikket, for deretter å dele spottende poster og tanker om folk som er annerledes i det neste!

  Brukte du lengre tid på å bestemme deg for hvilke ulike sokker du skulle ha, enn å tenke gjennom dine holdninger og handlinger ift folk som er annerledes? Vel, da synes jeg virkelig du bør tenke deg om.

  Del gjerne med dine venner om du er enig.

   Facebooksiden til bloggen finner du her.

  #ubehagelig #meninger #polert #prosjekt #instagram #bryseg #thedancingman #socks #sokker #rockesokk #annerledes #facebook #skjerpeseg

 • Publisert: 23.03.2017, 11:37
 • Kategori: Meninger
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  charlotte79

  23.03.2017 kl.14:54

  Har lest gjennom innleggene dine. Masse flotte innlegg :)))

  Kristin

  23.03.2017 kl.16:25

  charlotte79: Tusen takk, så moro at du likte dem! Godt å se deg igjen forresten, sender en vennlig tanke din vei hver gang vi lager rundstykkene etter din oppskrift. Som er skammelig ofte egentlig ;) Du har kanskje kjent det? :P

  charlotte79

  23.03.2017 kl.17:32

  Ble en litt lengre pause en forventet. . Men en stund siden ( innlegg siden Eg kom ) hihi... Har du sett valpene vår? Eller No har vi bare 1 igjen. Men wooow får en travel tid det har vært.. hehe. .. så flott da :)))) Ja, lager de en del Eg og :))

  Kristin

  23.03.2017 kl.21:36

  charlotte79: Var inne og "leste meg opp" litt hos deg nå - herlighet så søte de er! Blir nok hardt å gi fra seg den siste også. Fant du en god plassering for varene dine forresten? Skjønner det har vært travelt ja - det har det vært og er hos meg også :)

  charlotte79

  23.03.2017 kl.23:30

  Den siste skal vi beholde :))) Men den siste vi gav vekk var tøft :/ men går bedre i dag... Gått masse flotte bilder <3 Nei... gav helt opp der skapet. Gitt de vekk... hehe... men har jo huser fult... så folk prøver No og smaker i vei.. hehe... Ha en god natt <3

  Kristin

  24.03.2017 kl.21:17

  charlotte79: Ja, de var ekstremt herlige på de bildene du hadde der de var ute og lekte! Så fulle av liv altså. Hehe, ja, regner med du selger i flust uansett hvordan du løser akkurat "produktplasseringen". :) Håper du får en kjempefin helg :)

  S

  28.06.2017 kl.12:34

  Jaaaaaaaaa!! :) :) :)

  Kristin

  28.06.2017 kl.12:49

  S: ;)

  Skriv en ny kommentar