hits

Kristin.blogg.no

Bli med på årets interaktive påskekrim?

 • Publisert: 21.03.2017, 22:44
 • Kategori: Interaktiv påskekrim
 • I fjor så jeg The night manager minst to måneder etter påske - råbra. Med dette i mente har jeg bestemt meg for å starte årets påskekrimsesong allerede nå. Med litt galskap og noe samarbeid skal vi her lage en påskekrim verden sannsynligvis aldri har sett maken til. Håper du vil være med å leke litt, jeg har pakket påskesekken med absurditet.

  Du bør kanskje ta et blikk på det tilgjengelige bevismaterialet før vi fortsetter. Alle team bør ha en slags briefing. Dette er din:

  "Vi tar utgangpunkt i den mistenkelige handlingen portrettert i denne vg-artikkelen. Martin Johnsrud Sundby blir meid ned av en skuter mens han innehar en klar ledelse i Birkebeinerrennet."


  Snowmobile
  Licensed from: leaf / yayimages.com


  Skuterføreren - en krim fra en helt annen dimensjon

  Mysteriet startet allerede da jeg skrudde på dagsrevyen denne kvelden. Men jeg skjønte aldri før etterpå hvor mystisk det faktisk var, hvor sammenskrudd det skulle bli. Det saumfarte drømmene mine som en påskeoppkjøring av varer på skuter, på kryss og tvers mellom snøkledte hytter, helt forskrudd. Skulle jeg tie, eller var det nettopp jeg - og du - som skulle løse hvordan denne saken var skrudd sammen?

  Som alltid med krim er det litt mørkt og stomfullt, og de stormende tankene lot meg ikke få fred. Så langt gikk det at jeg pakket Stormbergjakken lengst inn i skapet for å få ting på avstand. Jeg trengte tid, og jeg fant meg selv, eller jeg lette i alle fall både her og der, som en jo gjør når det stormer som verst. Kanskje var jeg, avstandsmessig, ikke så langt vekk som jeg fryktet?

  For hva kunne være motivet?

  Winter Advture Skiing
  Licensed from: leaf / yayimages.com


  La oss komme i gang!

  Som vi har lært av alle andre krimbøker; alt er ikke alltid som det ser ut ved første øyekast. Kanskje kastet du ikke en gang et blikk, langt mindre et øye i retning Birkebeinerløpet denne dagen. Kanskje gadd du ikke en gang gi bevismaterialet tiltrengt seertid. Det betyr derimot ikke at du ikke øyeblikkelig burde se til å kjenne din besøkelsestid. Jeg trenger et skarpt blikk, umiskjennelig teft for detaljer og evnen til å se det store bildet, sett i sammenheng.

  Hva ligger egentlig bak en unnskyldning, annet enn å tåkelegge det hele? Kan noe egentlig unnskylde det som skjedde, eller er det bare tåkeprat? Kan små bevis ta oss ut av tåka og gjøre opp for det som har skjedd?

  For å starte jobben med å nøste opp trådene, må vi starte et sted. Legge opp maskene, telle mønster og gi all den håndarbeidskompetanse vi sitter på, bein og stå på. Eller sitte i kryss med, nøstet opp i sofaen. Det vi er trygge, uten maske. Og også der vi finner mønsteret i forbrytelsen, der det virkelig teller, det er jeg beinsikker på. Beint frem.

  Vi starter med det overordnede: hva kunne være motivet for denne handlingen? Denne er fortsatt åpen selv om etterforskningen er godt i gang, HER. Som etterforsker er det viktig å ha et bredt bevisgrunnlag. 

   

   

  #påskekrim #krim #skuter #ski #birkebeinerrennet #sundby #leke #motiv #ordlek

 • Publisert: 21.03.2017, 22:44
 • Kategori: Interaktiv påskekrim
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  ezedoll

  22.03.2017 kl.19:19

  spennende! :-)

  Kristin

  22.03.2017 kl.19:45

  ezedoll: Absolutt :)

  Jeg Gikk Bare i Boden En Tur

  24.03.2017 kl.20:41

  Her e det mange vinklingar og motiv ute og går.. Vil eg tru.. Man har ein småsjalu trønder, så nok har fått for lite media omtale i vinter.. Men der igjen, ka kunne han få ut av at Sundby fikk endå meir media oppslag.. Så han e definitivt ute av bildet..

  Om ikkje...

  Det rett og slett e fordi han vil ta ein snarvei inn i troppen og te meir media tid.. Det kan jo vær.. Men lite troverdig.. Sånn alt i alt..

  Penger.. ?? .. Då vil eg gjerna satsa ei krona på Sundby sjøl.. At han gjerna har innsett at karrieren e på hell, og ville innkassera ein slump på forsikringssummen.. Men og ein suspekt teori, då han umuligt kunne vita utfallet av påkjørslelen.. Uansett fikk snøscooter føraren sannsynligvis kalde føtter, og bare sneia Sundby.. Alikavel..

  Feil offer..?? Nja.. Kanskje føraren va lei av den helsikkens kameramannen, så herse og styre med kor han ska kjøra.. Og prøvde å kvitta seg med han, rett foran Sundby.. Sånn at Sundby gjerna punkterte ett par lunger på kameramannen, med stavane sine.. Godt muligt, men fortsatt ein vag teori..

  Skjula ein anna forbrytelse, eller rett og slett bare ein ulykke, står då igjen.. Ei ulykka komme sjelden aleina, så eg trur det e ein kombinasjon av dei to.. Muligens har Sundby av frykt for tidligare forbrytelser, falt for fristelsen for ein ny.. Og muligens gått med dopede ski..

  Det trur eg e den nye trenden innen langrenn, siå det nærmast e umulig å bruke dop på sitt eget legemet, uten å bli tatt.. Tatt i betraktning Johaug saken, der hu heilt klart har tatt ulovlige midler i bruk.. For å bli meir rappkjefta..

  Så mulig heile situasjonen va iscenesatt, sånn at Sundby kunne på ett minst mulig mistenkelig vis, kvitta seg med nano-robotane så va festa under skiparet.. Og ga han ekstra boost i oppoverbakkene, og dermed sparte energi te å gå fort på flatene.. Og ikkje minst mikro-rakettene så satt unna trinså på stavane.. Så virka som after-burnere i utforkjøringene..

  Det e den mest plausible og troverdige motiv og årsak, eg kan tenka meg.. Ikkje minst fordi det skjer så nærme målgang..

  Heilt klart... =D

  Kristin

  24.03.2017 kl.22:08

  Jeg Gikk Bare i Boden En Tur: ...Og akkurat i det etterforskningen gikk i stå, kom redningen. Valgte en av veiene over fjellet, uavhengig av hvor mange stamveier som blir vedtatt, og stormet til unnsetning. Notatene var mange og gode - dette kunne gjøre saken. Sherlock smilte for seg selv, gledet seg til å bearbeide motivanalysen de nærmeste dagene, og hvisket lavt: "Jøss Watson, her har du muligens overgått deg selv".

  Skriv en ny kommentar