hits

Kristin.blogg.no

Kroppstypejakten - Søylen

 • Publisert: 17.03.2017, 10:14
 • Kategori: Humor
 • Jeg har lenge slitt med å finne min plass i de ulike kroppstypene som presenteres, og i dag skal du få være med mens jeg utforsker om jeg kan være en søyle. Følg meg gjerne videre i min kamp for å kartlegge kroppsfasong, dette er første innlegg av en humpete og absurd tur.

  Meg som søyle

  Jeg har tross alt gått et halvår på årsstudium i kunsthistorie mens jeg ventet på napp på jobbsøk som radiograf, så her er hjemmebanen satt. En søyle er ifølge faglitteraturen(her motebladet red anm) en lang og tynn kroppstype uten mye former. Denne kroppstypen sliter ofte med å finne klær som er lange nok på armer og bein.

  Column capitals
  Licensed from: scusi / yayimages.com


  Som dere ser av beskrivelsen, er jeg ikke en fullverdig søyle, men hvis en tar i bruk bildet over av greske søyletyper for å argumentere for at jeg er det, kan en komme nærmere enn en tror. Til venstre ser du en dorisk søyle. Den er solid og stødig, og den mest brukte greske søylen i templer. Det kjente tempelet Parthenon på Akropolisplatået i Athen har for eksempel doriske søyler. Hvis jeg var en dorisk søyle, måtte jeg nok snudd den opp ned, da den er litt bredere nederst ved basen enn på toppen ved kapitelet, eller hodet.

  I midten finner du en jonisk søyle, som er en videreutvikling av den doriske stilen. Jeg kan argumentere for at jeg har et jonisk kapitel på overkroppen, da formene tilsvarer noe lignende som jeg har foran på kroppen. Denne søylen ser ikke lik ut fra alle kanter, noe jeg har oppdaget at heller ikke jeg gjør.

  Den siste søylen på bildet, er en korintisk søyle, og det er disse søylene romerne la sin elsk på da de i renessansen brukte gresk arkitektur som inspirasjon. Den har det mange vil betegne som prangende akantusblader i kapitelet, og det er litt sånn jeg føler det når jeg pynter meg av og til.

  Så, jeg er kanskje ikke en tradisjonell søyle, men jeg tar med meg problemområdet; finne klær som er lange nok på armer og bein, og stempler inn som en stødig, opp-ned dorisk søyle, med joniskinspirert frontparti som kan føle meg som en korintisk søyle hvis jeg pynter meg.

  Følg Kristin på Facebook.

  #søyle #mote #kropp #klær #kroppsfasong #kroppshysteri #kunsthistorie #bloggmag

 • Publisert: 17.03.2017, 10:14
 • Kategori: Humor
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  dvergpinschere i mitt hjerte

  17.03.2017 kl.14:58

  Hihihi..ja, vi er vel søyler av ett eller annet slag alle mann..spennende å se hva du ender på.. hihih.

  Kristin

  19.03.2017 kl.19:41

  dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe, ja, det vet jeg neimen ikke selv enda. Derfor må jeg jo undersøke :P

  Søtmonsen :))

  17.03.2017 kl.18:11

  Hehe, morsom metafor ;P

  Kristin

  19.03.2017 kl.19:41

  Søtmonsen ): Tusen takk :)

  Skriv en ny kommentar