hits

Kristin.blogg.no

Karakteren 3 er katastrofalt dårlig!

 • Publisert: 16.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • Da nyheten kom om at partiet Høyre ønsket å fjerne karakteren i sidemål, var det første jeg tenkte på hvor elendig karakter en treer er. Hvorfor i alle dager tenkte jeg det? Svaret sier forsåvidt ganske mye om meg som person, på godt og vondt. Jeg var også fristet til å spørre dem om forslaget ikke burde ha tilbakevirkende kraft.

  De var nemlig ikke noe mindre flinke, de flinke pikene på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet enn det de er i dag. Jeg var griseflink pike. Snusfornuftig og med forhatt klisterhjerne. Elsket sammenhenger og nye ting. Likte å lære. Og hadde ekstreme prestasjonskrav på egne vegne, dog uten å plassere lignende krav på andre. Jeg var ikke Flinkzilla, hvis du skjønner.

  Absurditet satt i praksis, jeg vet. Men det er jo tross alt "bare" 14 år siden? Nå har det seg nemlig sånn at på mitt vitnemål fra videregående står det en enslig 3-er og skinner. Ødelegger snittet og er en spottflekk midt på andre side. Jeg fikk 3 på nynorskeksamen, etter noe som best kan beskrives som tidenes minst spennende novelle. Et så stillestående makkverk fullt av ikkje og hugleik har verden sjelden sett maken til.

  hand holding up the number three from the left
  Licensed from: stryjek / yayimages.com


  Og det stopper faktisk ikke der. Når tankesmia først setter i gang, husker jeg tilbake på alle treere jeg noen gang har fått. Tro meg, jeg husker alle: Gruppearbeidet i heimkunnskap på ungdomsskolen om poteten, med mildt sagt dysfunksjonell gruppe sluppet løs i Google-søk på datarom for aller, aller første gang. Dette var sent på nittitallet, så blokkeringer for å søke på visse ting på skolepc-er var enda uoppdaget terreng. Dette resulterte i at deler av gruppen rett og slett søkte på litt mer juicy ting enn potet. Hvis du forventer en lang regle av mine sørgmodige treere her nå, får du ikke det. Det er disse to. Alle. Og for meg var det katastrofe.

  Dette var aldri noe destruktivt eller negativt for min del. Redselen for å underprestere gjorde at karakterene var gode. Redselen for å skuffe meg selv var drivkraft og motivasjon i massevis.Presset som kom innenfra var med på å gjøre meg til meg, og var ingenting å være redd for, selv om få andre hadde forståelse for hvor jeg hadde lagt lista for meg selv. Det var jo ingen andre som trengte å hoppe den lista, og jeg ba dem aldri om det heller.

  High Jump
  Licensed from: songbird839 / yayimages.com


  Fikk jeg 5 minus på en prøve, anså jeg det som et greit, men fortsatt litt for dårlig resultat. Karakteren 3 var derimot katastrofalt dårlig, jeg var nesten i sjokk i flere dager. Men det kunne jeg aldri si høyt, da det satt mange rundt meg som ikke hadde samme oppfatning eller forutsetninger. Den griseflinke piken i meg fant det egentlig best å holde kjeft når det ble snakk om karakterer. (Jeg har aldri syntes at karakteren 3 var elendig når andre fikk det, bare så det er nevnt også. Som sagt, ingen terroriserende flinkzilla).

  Jeg må lirke litt på smilebåndet når jeg tenker på det i dag, og har nok et litt annet forhold til egne prestasjoner. Men, jeg liker fortsatt ikke å mislykkes, og terskelen for hva som er mislykket for meg, ligger nok fortsatt litt høyere enn gjennomsnittet. Har ikke gjennomført griseflink-pike-rehab enda. Så om Høyre vil kjøre tilbakevirkende kraft på disse nynorskkarakterene, skal du jammen ikke se bort fra at jeg stiller meg først i kø.

  Har du noen karakterer du husker bedre enn andre?

  Følg meg gjerne på Facebook.

  #karakterer #høyre #nynorsk #eksamen #flinkpike #griseflinkpike #minner #vgs #sidemål

 • Publisert: 16.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  EtVennligPuff

  16.03.2017 kl.15:22

  Aah.. Først må jeg bare si at jeg DIGGER bloggen din! <3 Bare for å få dèt ut! Så må jeg videre si (skrive) at jeg digger deg ganske mye! ;-) Også må jeg henge på at du ofte greier å gjøre et innlegg, som du med første setning får til å virke ganske kjedelig(?) til å alltid få meg selv til å takke for at jeg leste, og sitter alltid igjen med et smil om munnen (og) eller nye tanker i hodet etterpå! Du skriver SÅ godt og levende! :-) Om tema jeg kanskje normalt ikke interesserer meg for, må si jeg bryr meg lite om at Høyre ønsker å fjerne karakteren i sidemål.. Helt til jeg leste dette! ;-)

  Helt til slutt (beklage så laaang kommentar) må jeg henge på å si at jeg, siden vi har gått på samme ungdomsskole(!), husker datarommet og hvor gøy det var å prøve internett for først gang! :-D

  Kristin

  19.03.2017 kl.19:39

  EtVennligPuff: <3 Dette er den beste kommentaren jeg noen gang har fått. Rett og slett et konstruktivt, forsiktig og vennlig puff for å gjøre noe ekstremt med ingressene mine. Har sett over litt, og de er jo mildt sagt søvndyssende, når en får det litt på avstand. Så TAKK! Må skjerpes. Og ellers takk og takk for all digging, det er gjensidig, u know :) Fantastisk tilbakemelding, rett og slett.
  Datarommet ja, inn på høyre hånd, og alle i ring rundt samme rommet. Haha, bare å snu seg, så så en jo alt alle drev med. Kanskje vært noe for kontorlandskap der folk sluntrer unna eller henger på Face? :P

  dvergpinschere i mitt hjerte

  16.03.2017 kl.18:53

  Jeg husker presset jeg også..og den forferdelige skuffelsen når man ikke fikk det man forventet..et forferdelig karakter jag!! GLAD jeg er ferdig..og tenker ikke over det lengre..hihih..skal ikke bruke det til noe mer..men skal man videre i arbeidslivet..så teller jo karakterer! For noen..

  Kristin

  19.03.2017 kl.19:40

  dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, greit å være ferdig med karakterer, men en skal aldri si aldri. Plutselig får den lærevillige biten av meg lyst til å lære noe en får papirer på ;) Ja, enkelte steder i arbeidslivet ser de seg nok litt blinde på karakterer av og til også, har jeg inntrykk av.

  Skriv en ny kommentar