hits

Kristin.blogg.no

Verdens enkleste DIY?

 • Publisert: 15.03.2017, 14:17
 • Kategori: Blogg
 • Har du også lyst til å lære prinsippet bak verdens kanskje letteste DIY? I går kjøpte jeg nemlig med meg fire broderirammer til 15 kr stk på den lokale brukbutikken, med den intensjon å bli kvitt litt av det rotet som slenger rundt i hjemmet. Se i innlegget hvordan. Noen av bildene som kommer i innlegget er eksempler på bruk, og ikke ferdig produkt, bare så det er sagt.

  Innhent broderirammer der prinsippet for festing er å stramme tøyet mellom to ringer.
  Del ringen fra hverandre, og finn frem et tøystykke du ønsker å stramme. Her: gammel blondegardin fra hobbyhaugen. Derfra benyttes den til slike prosjekter, kjøkkengardiner på lekekjøkken, sjablongmaling med spraylakk og andre krumspring jeg måtte finne på.
  Legg tøyet over den indre ringen, og press på den ytre. Grovklipp rundt.
  Snu ringen, og fest noen sikkerhetsnåler inn i mønsteret. Pass på at nålen henger på flere enn en tråd. Klipp av stoffet, og ved varig bruk av rammen på denne måten: fikser stoffet med feks lim.
  Sikkerhetsnålene brukes til å henge armbånd eller smykker, som vist på dette bildet. En kan også bruke andre små ting som kan fikseres rundt blonden, for eksempel små runde ringer beregnet på smykkelaging.
  Slik ser den altså ut som lagringsdrømmefanger for smykker og øredobber, for anledningen pyntet med ting jeg lagde den gang jeg ikke hadde barn, og hadde tid. De lå så fint i hobbykassen, og orket ikke løpe opp på loftet for å hente andre smykker. #lat
  Denne varianten er laget med et avdanket sjal. Frynsene har virkelig sett bedre dager, og sjansen for at jeg noen gang tar det i bruk igjen som sjal er ikke tilstede.
  Gjentar samme prinsipp, og strammer sjalet slik man ønsker mønsteret plassert. Det er mulig å få dette helt glatt og fint, og det gjorde jeg også, etter litt fikling og draing. Men tror du jeg husket å ta bilde av det da? Dette stoffet er akkurat passe tynt til at man kan lage hull der man ønsker å plassere ting. Her et par øredobber fra dagens antrekk.
  Så over til hovedgrunnen til at jeg kjøpte disse rammene i første omgang, og da bruker man bånd som har blitt hittegods etter to dåpspyntinger.
  Har du pirkehender og tålmodighet kan du lage en variant der du surrer kantene. Lim og presisjon nødvendig, men surret rundt og festet for å gi deg en ide om hva jeg mener.
  Den jeg landet på, målte jeg bare til de båndene jeg ønsket å bruke, for deretter å klippe dem litt lengre enn de skulle være. Både for mulighet til justering, og for å få festet dem.
  Her er mitt mønster presset sammen, og jeg kan justere båndene ved å dra i de ulike endene.
  Og slik ble resultatet - et hjem for alle de bortkomne spenner, eller snart bortkomne, om lillebror hadde fortsatt den intense tilintetgjørelsejakten. Gjenstår å feste endene bak med lim, og få den opp på veggen til treåringen. Det er nok mer midt i blinken hennes smak, enn din, vil jeg tro.

  Har du laget noe kult av gamle broderirammer? 

  Bloggens Facebookside finner du HER.

  #diy #tips #lage #spenner #hårpynt #broderi #broderirammer 

 • Publisert: 15.03.2017, 14:17
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  dvergpinschere i mitt hjerte

  15.03.2017 kl.14:27

  Så smart!! Kjempe flott tips! TAKK!

  Kristin

  15.03.2017 kl.14:38

  dvergpinschere i mitt hjerte: Bare hyggelig, gøy at du likte det :)

  EtVennligPuff

  15.03.2017 kl.14:48

  Du ER virkelig kreativ du Kristin! ;-) Ikke det at jeg tvilte på det altså! Men, alt det lure du kommer på, imponert! <3

  Kristin

  16.03.2017 kl.20:40

  EtVennligPuff: Tusen takk :) Jeg prøver så godt jeg kan, litt sånn ta det man har og gjør det beste ut av det-holdning. Så lenge vi her i huset liker det, er det egentlig det viktigste. Skal neppe på noe håndverksmesse eller kunstutstilling i løpet av livet men... :P

  Eva

  16.03.2017 kl.00:16

  Så kreativt! Liker spesielt det første eksemplet, ble helt nydelig, og det synes jeg øredobbene du hadde lagd også var :D

  Kristin

  16.03.2017 kl.20:43

  Eva: Tusen takk - så hyggelig at du synes det! :) Ja, lurer på om den skal få henge en stund før jeg evt endrer den :) Men da på soverommet med andre smykker på. Håper du har hatt en fin-fin torsdag. :)

  Søtmonsen :))

  16.03.2017 kl.01:44

  Så utrolig smarte tips :D

  Kristin

  16.03.2017 kl.20:43

  Søtmonsen ): Tusen takk :)

  spisogspar

  17.03.2017 kl.13:05

  Så kjempefine <3 Kjempegod ide :)

  Kristin

  19.03.2017 kl.19:41

  spisogspar: Tusen takk :)

  Ida

  21.03.2017 kl.05:33

  Oh, så kule! :)

  Kristin

  21.03.2017 kl.12:50

  Ida: Tusen takk :)

  Skriv en ny kommentar