hits

Kristin.blogg.no

Kvalmt fra tv2 på kvinnedagen?

 • Publisert: 10.03.2017, 09:58
 • Kategori: Meninger
 • Noen ganger ser jeg på lettvinn tv på morgenen. Når det tredje tilskuddet henger taktfast i kroppsdeler og inntar næring. Jeg orker ikke dra frem hjerneføde hele tiden, og innimellom orker jeg heller ikke å skifte kanal på tv. Så da blir det den kanalen kvelden avsluttet på, som dukker opp.

  Kvinnedagen var over oss, og gratulerer så mye med det på etterskudd, og her satt jeg og så et interessant intervju på tv2. Det var en dame som hadde fått påvist livmorhalskreft. Da hun var gravid i femte måned. Og mistet barnet. Og muligheten for videre å få egne barn. Som i etterkant av all stråling, alle påkjenninger og alt som hadde skjedd, fikk beskjed om at prøvene var feiltolket. 

  En tåredryppende og dypt tragisk historie, og satt i sammenheng med Thea Steens liv og virke, også en svært viktig påminner for oss alle. #sjekkdeg Selvfølgelig også en skremmende tanke, gitt at feiltolkingsprosenten sannsynligvis er langt høyere enn det disse to, modige damene står som eksempel for.

  newborn
  Licensed from: mschalke / yayimages.com


  Men, det som gjorde meg litt tankefull, og kanskje også litt sinna i denne saken, var også noe annet. Selvfølgelig blir man sinna og medfølende på urettferdigheten i situasjonen, men å presentere surrogati introdusert av setningen: "det finnes heldigvis løsninger for å bli foreldre i dag". Etterfulgt av bilder av barna og en tydelig rørt programleder. 

  Er det ok å fronte surrogati, som er ulovlig i Norge? Er det ok å kjøpe noen annens kropp, bruke som inkubator, bare fordi man har reist til et annet land? Fordi man har så utrolig lyst på barn? Ulovlig. På linje med narkotikabruk og kjøp av prostituerte, som faktisk straffeforfølges også utenfor Norges grenser. Mens man her, i beste sendetid, "reklamerer" for noe ulovlig, og presenterer det som en "heldigvisløsning".

  En kan selvfølgelig si at surrogatmødre gjør dette frivillig. I alle fall når det gjelder akkurat mitt barn. Og akkurat denne situasjonen. Det er så lett å finne gode argumenter for at det var en uproblematisk ting å gjøre. En helt nødvendig ting å gjøre for akkurat sin familie. Vel, så lenge det finnes penger i verden, fattige mennesker og maktforskjeller, vil det være en overhengende fare for at surrogati blir misbrukt. At det sitter en kvinne på baksiden av norsk morskjærlighet, med barnet i magen, som vi burde stått opp for. Spesielt på kvinnedagen.

  Urettferdighet, tragiske omstendigheter og morsønske til side, uansett hvor mye offer en føler seg, og hvor sterkt ønsket om barn er: jeg synes ikke det er ok å bruke andres kropp for egen vinning.

  Hva mener du?

  #sjekkdeg #kreft #livmorhalskreft #livmor #surrogati #tv2 #tv #kvinnedagen #8mars

 • Publisert: 10.03.2017, 09:58
 • Kategori: Meninger
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  dvergpinschere i mitt hjerte

  10.03.2017 kl.10:10

  Uff..ja..det blir jo helt feil..jeg tror ikke alle som er surrogat mødre gjør dette helt frivillig..Det er nok fordi de trenger pengene! Trist og ja, jeg syns også dette ble helt feil! Ha en god dag, og nyt helgen!

  Kristin

  10.03.2017 kl.10:30

  dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, ikke sant? Godt å høre at det ikke var bare meg som tenkte sånn. Samme til deg, håper finværet er på plass hos deg også :)

  Skriv en ny kommentar